A CLAAS és a Kramer 2018-tól befejezi a közös munkát a mezőgazdasági teleszkópos rakodók piacán. Ha addig nem is, de 2018-tól biztosan megújulnak a SCORPION modellek.undefined

A nemzetközi, vezető mezőgazdaságigép-gyártó CLAAS és a Kramer-Werke, a Wacker Neuson Group tagja közös megegyezéssel arra jutottak, hogy 2018-tól kezdődően már nem dolgoznak együtt a mezőgazdasági teleszkópos rakodók gyártásán. A megegyezés szerint a vevők szerviz- és alkatrészellátása hosszútávon biztosított marad.

2005 óta gyártja és fejleszti a Kramer-Werke GmbH a Pfullendorf-i gyárában a CLAAS számára a magas színvonalú mezőgazdasági teleszkópos rakodókat, melyet a CLAAS világszerte „CLAAS SCORPION“ márkanéven forgalmaz. A Wacker Neuson Group ezeket a teleszkópos rakodókat az építőipar számára saját kereskedői hálózatán keresztül „Kramer“, illetve „Wacker Neuson“ márkanéven értékesíti. 2018-tól kezdődően mindkét cég egymástól függetlenül tevékenykedik majd a teleszkópos rakodók piacán. Addig viszont a kooporáció zavartalanul folytatódik tovább.
A CLAAS ezen a piaci területen a jövőben a Liebherrel működik majd együtt. Az új SCORPION modellek a Liebherr gyártásában 2018 januárjától lesznek elérhetők.