Az Axiál Kft. a XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a Claas Liner sodró újdonságaira hívta fel a gazdálkodók figyelmét. A Claas, a zöld sor betakarító gépeivel is rendkívül jó pozícióval rendelkezik a piacon, -ezek közül ajánlja a Liner gépcsaládot, amely kínálata 3 és fél métertől 15 méter munkaszélességig terjed.

Szrnka Péter, az Axiál Kft. szakembere a Claas Liner gépek előnyeire hívta fel a figyelmet.

"Bárki megtalálja a Liner gépcsalád kínálatában az üzemméretéhez legideálisabb gépet. A kiállításon bemutatott rendsodró egy kis teljesítményű eszköz 4 és fél méteres munkaszélességgel, de ugyanazokkal a géntérképekkel rendelkezik, mint a nagy gépek. A Liner zöldsor betakarítók zárt hajtásházzal rendelkeznek, amelyek folyékony zsírral vannak feltöltve, tehát abszolút karbantartásmentesen használhatók"

További fontos előnye a Liner sodróknak, hogy a kar kiképzése kör keresztmetszetű, ezáltal a háromszorosan felcsavart újak rendkívül stabilan csatlakoznak ezekre a karokra, így a munka minőség mindenhol garantált. Ezen kívül a munka- és a sodrás magassága is beállítható, így a gazdálkodó ezt a gépet úgy tudja használni zöldsor betakarításakor, hogy az összes levelet, lucernát vagy akár fűszénát össze tudja szedni az utolsó szálig, miközben a lehető legkevesebb szennyeződéssel keveredik a takarmány.