Székely Szabolccsal, a Contstar Kft. igazgatójával készített interjúnkban arról beszélgettünk, hogy a társaság milyen eszközökkel készül a tavaszi munkacsúcsra és mik azok a gépek, amelyeket érdemes megismerniük a magyar gazdáknak, mielőtt új gép beszerzése mellett döntenek.

"Az Irtem vetőgép szerintünk jó, ugyanakkor az ára olcsó. Aszályos időben, mostoha talajviszonyok között is pontosan dolgozik."

Az Irtem gyár vetőgépeiről elmondhatjuk, hogy ma már 3 éve dolgoznak Magyarország különböző pontjain különösebb meghibásodások nélkül, a gazdák legnagyobb megelégedésére. - Hazai talajviszonyok között is remek munkát végző gépekről van szó. A Contstar Kft. tavaszi akciós ajánlatában az Irtem 6 soros pneumatikus szemenkénti vetőgépet ajánlja,  teleszkópos gerendellyel, duplatárcsás kivitelben is. Alapfelszereltségben jár a géphez monitor és opcióként mikrogranulátum szóró egység is rendelhető hozzá. Száraz időszakban, nehéz talajviszonyok között a duplatárcsás kivitel ajánlott, valamint a szintén alapfelszereltséghez tartozó pro kerék használata is javasolt, hiszen a kerekek még jobban rásegítenek vetés közben a magok megfelelő mélységbe való jutásához.

undefined

"Napokon belül megjelenhet az ÁTK,-  és áprilisban várható a KKV pályázat, amelyek elsősorban az új mezőgazdasági gépbeszerzések szempontjából dobogtatják meg a gazdálkodók szívét."

A Contstar Kft. ajánlatai a gépbeszerzési pályázatokra várók számára a megújult SAME Explorer és a SAME Virtus  traktorcsaládok. Az Explorer a kis- és közepes vegyes-gazdaságok sokoldalú traktora. Az erőgép még jobb kihasználhatóságának érdekében megújult az Explorer család: A megnyerő, egyedi külső mellett legfontosabb a belbecs! Az új fülke, kényelmes és széles kilátás biztosít, mindamellett egyszerű, logikus kialakítású a kezelőfelület.undefined

Az Explorer traktorok "szíve" 88 és 109 lóerő-szegmens közötti teljesítményben "dobog",  - és a motor természetesen maradéktalanul megfelel a Tier 3B környezetvédelmi előírásoknak.
A Common Rail rendszernek köszönhetően az erőgépek egyenletes teljesítménnyel dolgoznak, további jellemzőjük a megbízhatóság és a kedvező üzemanyag-fogyasztás.

"Dönder: Ne feltétlenül a szomszéd tábláját szórjuk műtrágyával..."

Tavaszi munkák aktuális gépe még a Dönder 1200 literes műtrágyaszóró. A munkagép dupla tárcsás kivitelben, hidraulikus elzárással, ponyvával, lámpával, ráccsal, kardánnal rendelhető. Javasoljuk a gép mellé a határszélszóró opció megrendelését, amellyel ez a plusz költség rövid úton megtérül a felesleges inputanyag-pazarlás megspórolásával.