CLAAS TELEMATICS – új weboldal és applikáció

Rendezett külső és intuitív kezelési vezetés és kezelés: e tulajdonságokon keresztül tűnik ki az új TELEMATICS weboldal. A felhasználók sokkal gyorsabban hozzáférhetnek az egyes esetekből származó részletes információkhoz. Ezen kívül a fontos adatok vizualizálhatók, a folyamatokra vonatkozó mutatószámok kiszámíthatók.  Ezen túl pedig az új weboldal sokkal több funkciót kínál. A legfontosabbak az APDI és a TONI.

APDI (Automatische Prozess Daten Interpretation) automatikusan átveszi a gép munkaspecifikus adatait és azt ügyfél- és területspecifikusan a CLAAS TELEMATICS szerverére menti. A gépkezelőnek ebben a folyamatban nem kell beleavatkoznia. A szerver előkészíti az adatokat, így azok lehívhatók és különféle célokra használhatók, például az irodai számítógépen dokumentációhoz, költségszámításhoz vagy bérvállalkozók számára az eljárás tervezéséhez és számla kiállításához.

A TONI (TELEMATICS ON IMPLEMENT) segítségével lehetséges, hogy a traktor és a munkagép munkaadatait dokumentáljuk, kiértékelhessük és optimalizálhassuk. 2014-től a TELEMATICS az AXION 900/800 csakúgy, mint az ARION 500/600 számára is elérhető. A TONI használatához a gazda vagy bérvállalkozó a TELEMATICS kompatibilis traktor mellett egy ISOBUS kompatibilis munkagép is szükséges, például a szögletes nagybálázó a QUADRANT.

A CLAAS TELEMATICS a jövőben út közben is használható lesz. A CLAAS erre kifejlesztett egy alkalmazást, amely iOS és android operációs rendszerrel futó okostelefonokon fut. Az alkalmazás ugyanolyan módon használható, mint az új weboldal. A CLAAS ügyfelek részére, akik a TELEMATICS-ot használják, ingyenesen használható. Az érdeklődőknek lehetőségük van egy ingyenes demo-verziót letölteni és a CLAAS TELEMATICS funkcióit kipróbálni és megismerni.

CLAAS kormányrendszerek – két új terminál

Az új S7 az S3 terminál utóda és minden CLAAS kormányrendszer alaptermináljaként szolgál majd. Az új S10 ezen túl további funkciókkal lesz ellátva. Mindkét terminál az arányos kormányszelep technológián alapul vagy opcióként GPS PILOT FLEX kormánykerékkel, amelyet már a SIMA-n bemutattak. A  terminálok minden menetmódot támogatnak, amelyet a CLAAS rendszereiben kínál. Szériaként kétfrekvenciás fogadó került integrálásra a különböző korrekciós jelekhez az EGNOS-tól az RTK-ig, így nincs szükség antenna átalakítására, ha egy másik korrekciós jelre váltunk. Az alapkivitelben az S7 és az S10 EGNOS-szal dolgozik, a korrekció OMNISTAR, BASELINE és RTK csakúgy, mint GLONASS jel vételre is átállíthatjuk.

Aki terminálját kizárólag kormányzáshoz használná, az S7 7“ érintőképernyőjét válassza. A legkorszerűbb technológiát képviseli és ezen felhasználási célnak a leginkább megfelel. Akinek további funkciókra van szüksége, annak az S10 10,4“ érintőképernyős kijelzőjét javasoljuk.

Az S10 érintőképernyője választhatóan mutatja az egyes alkalmazásokat, illetve egy kamera képét teljes kijelzőn, vagy három képét különböző alkalmazásoknak vagy mind a négy kameraképet egyszerre.

Az S10 alapvetően kormányzási rendszerek kezelésére szolgál, ezen kívül lehetőség van ISOBUS kompatibilis munkaeszközök irányítására és négy CLAAS PROFI CAM kamera párhuzamos csatlakozatására. Ezen kívül széleskörű referencia vonal management és munkagép szakaszolás visszajelzés (SECTION VIEW) áll rendelkezésre. Kiegészítő modulok segítségével az S10 további funkciókkal bővíthető.

Új funkciókat kínál az AUTO TURN fordulóautomatika is. Egy további adat, amely a munkát megkönnyíti az a kedvencek menü. A felhasználó saját maga állíthatja be főmenüjét és akár nyolc gyakran használt funkció is rögzíthető.