Az elmúlt időszakban a finanszírozási palettán számos olyan pénzügyi termék jelent meg, melyek megfelelően illeszkednek élelmiszergazdasági innovációk finanszírozásához – ezek áttekintése és az innovációk ösztönzése kerül fő fókuszba a május 17-én első alkalommal megrendezésre kerülő konferencián.

Az élelmiszergazdaság ötvözése a digitális technológiákkal Magyarországon az elmúlt pár évben különösen jelentős kutatás-fejlesztési és gazdaságélénkítő potenciállal bíró területté vált. A fejlődés, az innováció elengedhetetlen feltétele, hogy a technológiai fejlesztések mellett a vállalkozások üzleti, pénzügyi kultúrája is fejlődjön, a források, a bevonható tőke tudatosan, hosszú távú fejlődési ív mentén kerüljön felhasználásra, hogy fenntartható, az ágazat számára tartósan jövedelmező megoldások szülessenek.

Az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös rendezvényének célja, hogy bemutassa a jelenleg elérhető és a közeljövőben várható, új termékek és innovációk létrejöttét, piacra lépését segítő forrásokat.

Ezen kívül segítséget kíván nyújtani a vállalkozásoknak abban, hogy megtalálják a fejlesztésükhöz legjobban illeszkedő forrásokat és válaszokat kapjanak a témával kapcsolatos kérdéseikre.

program

A fejlődéshez elengedhetetlen, hogy ne csak a technológiai fejlesztésre koncentráljon az ágazat, hanem a vállalkozások üzleti, pénzügyi kultúrája is fejlődjön – fotó: Shutterstock

Az Agrárinformatikai Klaszter egy olyan egyedülálló kereszt-szektorális platform, amelynek elsődleges célkitűzése az informatikai megoldások elterjedésének támogatása az agráriumban, ezzel növelve az ágazat termelékenységének hatékonyságát. Szakmai rendezvényeik küldetése a szemléletformálás, az oktatás, az élelmiszergazdaság szereplőinek digitális felzárkóztatása, ezzel támogatva az agrárinnovációt.

A Klaszter továbbá érdekképviseletet lát el a szakmailag releváns állami szereplők felé és vállalkozásfejlesztési tevékenységével segíti tagjait a K+F+I projektekben való partnerkeresésben, projektek elindításában. Ez utóbbi küldetését hivatott támogatni az Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciájának megszervezése.

A tartalmas szakmai programok között az „ARÉNA” szekcióban a résztvevők megoldást keresnek az agrárium innovációs potenciáljának növelésére, a „Finanszírozás” szekcióban bemutatkoznak innováció-finanszírozási lehetőségek, végül pódiumbeszélgetés keretében finanszírozási és piacépítési sikertörténeteket osztanak meg a szektor már elismert vállalkozásai.

A konferencia időpontja: 2019. május 17., 8:30-tól.
A konferencia helyszíne: Magyar Telekom Székház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 36.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információ, részletes program és regisztráció itt: https://eifkonf.hu/