Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó és Magazin célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Az e heti adás központi témája a szombati vihar volt. Kollégáink, Igric Dominika és Balog Tamás Bacs Zsolt galamboki önkormányzati képviselővel beszélgettek az óriási károkról, amit a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső okozott. Emellett egy Extrém Talajtani Táborról is beszámoltunk és készültünk egy kis videó összeállítással Youtube csatornánkról. Mutatjuk miről volt még szó:

A hírszemlénkben:

Országszerte 225 káreseményhez riasztották a tűzoltókat a szombati vihar miatt!

Szőrnyű ítéletidő tombolt szombaton az ország több megyéjében. Országszerte 225 káreseményhez riasztották a tűzoltókat a szombati vihar miatt, a felhőszakadás Somogy és Zala megye egyes térségeiben rendkívüli vízátfolyásokat, villámárvizeket és vízakadályokat okozott. A megrázó fotók magukért beszélnek!

A kihalás fenyegeti az egykor veszélyes kártevőt?!

Nem is olyan régen tűzzel-vassal irtották a mezei hörcsögöt – a legfrissebb adatok szerint viszont 30 éven belül kipusztulhat ez a rágcsálófaj, amelyet a Természetvédelmi Világszövetség a kihalással fenyegetett fajok vörös listájára emelt. Tekintsük át együtt a hallatlanul mozgalmas hörcsög-történelmet!

Badarságok helyett – tudjunk meg hiteles információkat az 5G hálózatról!

Mire lesz jó nekünk, gazdálkodóknak az 5G hálózat? Honnan tudjuk, hogy nem ártalmas az egészségre?

– fotó: Bacs Zsolt, Galambok

Azután:

Megrázó légifelvételek és helyszíni videók a galamboki gátszakadásról!

Bacs Zsolt önkormányzati képviselő küldött légifelvételeket a galamboki gátszakadásról. A helyiek évtizedek óta nem láttak ennyi csapadékot. 20 óra alatt kb. 180 mm csapadék hullott. Német Sándor, a Kertcenter ügyvezetője közvetlen közelről tudott videózni a katasztrófánál. Mint elmondta, a galamboki halastó 3 gátja közül 2 átszakadt és az ár vitt mindent, ami az útjába került.

Extrém Talajtani Táborban és Továbbképzésen jártunk Nádudvaron.

A Kite Zrt. forgatásán jártunk Nádudvaron és egy Extrém Talajtani Táborban vettünk részt, amely ebben az évben kiegészült egy továbbképzéssel egyetemistáknak és PhD hallgatóknak. A tábor eredetileg középiskolásoknak indult a Miskolci Egyetem kezdeményezésére és akkora érdeklődés volt az egyetemisták körében, akik önkéntesként becsatlakoztak a táborba, hogy a szervezők úgy döntöttek, a hallgatók számára is kibővítik. Az egyik résztvevővel készült interjúnkat hallhatjátok.

Youtube csatornánkról ajánljuk

A 100. eladott önjáró BERTHOUD permetező Magyarországon és a Balaton legboldogabb traktora című videóinkból mutattunk részleteket.

Ti küldtétek:

Őszi rozs aratás Szentkirályon, CLAAS kombájnokkal. MG Misó és Zoli videója.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről és érdekességről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!