Rikkert Zsolttal, az Agro-Tipp No.1 Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a 23. Szentlőrinci Gazdanapokon, ahol megtudtuk, hogy az Agro-Tipp lett a Schäffer rakodógépek hivatalos magyarországi forgalmazója.

- Eddigi tapasztalatainak alapján – az idei AgrárgépShow-t kivéve –, hogy nagyon kevés olyan kiállítás volt, ahol konkrétan az eseményhez lehetett kötni a traktorvásárlást – mondta Rikkert Zsolt. – Volt rá példa, hogy vettek kiállításon traktort, de ha valakivel már hetek-hónapok óta tárgyalunk, akkor az a vásárlás nem a kiállításnak tudható be véleményem szerint.

fotó: Agroinform.hu

- Az idei kiállításon melyik gépé volt a főszerep?

- Cégünk a Steyr traktorok hivatalos magyarországi importőre. Az elmúlt év végén, illetve az idei évben elkezdtünk KNOCHE-termékekkel foglalkozni. A KNOCHE egy német talajművelő gépeket gyártó vállalkozás, mely 250 éves múltra tekint vissza. Rövidtárcsát, grubbert és kombinátort állítottuk ki, ezek azok a termékek, amelyek a magyar piacon újnak számítanak.

Az Agro-Tipp Kft. 2012 áprilisában kapta meg a STEYR traktorok importőri jogát Magyarországra. Ezt követően minden kiállításon a fő hangsúlyt a STEYR traktorokra helyezzük. 2014-ben már egészen szép számokat produkáltunk, és gyakorlatilag a traktor mögé keresünk folyamatosan megfelelő minőségű munkagépeket. Próbálunk olyan gyártóműveket képviselni, akiknek a termékeit egyedüliként forgalmazzuk Magyarországon.

Agro-Tipp

fotó: Agroinform.hu

- És a kiegészítőket Önök kezdték el keresni, vagy egy vásárlói igényt próbáltak kielégíteni?

- „Ha van egy autókereskedésed, akkor óhatatlanul be fognak menni a vásárlók, hogy szükségük van téli gumira, meg nyári gumira is”. Tehát úgy munkagépet eladni, hogy nincs traktor, nem lehetetlen, de azért nehezebb feladat, mint ha van egy traktorod is a kínálati palettán. Ha valaki akar venni egy traktort, és érdekli még munkagép is, akkor megveszi tőlünk a traktort, és esélyes, hogy munkagépet is tudunk eladni. Ha csak munkagépet árulok, akkor bonyolultabb a helyzet, ezért indult el az, hogy szeretnénk felépíteni a traktorok mögé egy munkagépvonalat. Tehát a kiegészítőket mi kezdtük el keresni, vásárlói igények alapján.

traktor

fotó: Agroinform.hu

Szeretnék egy bejelentést tenni: az Agro-Tipp Kft. lett a Schäffer rakodógépek magyarországi hivatalos importőre – erről most tájékoztatott a kollégám. A Schäffer elsősorban az állattartásban és az építőiparban használt derékcsuklós és teleszkópos derékcsuklós rakodógépeknek egy német specialistája, mely 2006 óta van jelen Magyarországon, de eddig osztrák importőrökön keresztül látták el hazánkat.

Mi kerestük meg a Schäffert is néhány hónappal ezelőtt azzal a szándékkal, hogy a magyar piacot ne egy külföldi kereskedő lássa el, hanem egy olyan importőre legyen a márkának, aki a piacot ismeri és folyamatosan jelen van ott. Ez után a Schäffer márka is a fent említett termékpalettába fog illeszkedni. Ez az információ nekem és a kollégáimnak is egy teljesen új, örömteli hír. Ha valaki keres az Agro-Tipp Kft.-nél ilyen rakodót, akkor mondhatjuk: Schäffer.

A Bábolnai Gazdanapokon már kiállítjuk standunkon az első általunk értékesített Schäffer gépet, mely egy Schäffer 8610T típusjelű teleszkópos rakodógép.