Általános tapasztalat, hogy a hagyományos frontfüggesztések hagyományos TLT kivezetése a motor főtengelyéhez, egy áttételen keresztül közvetlenül kapcsolódik a motor főtengelyéhez, így a TLT fordulatszáma mindig nagyban függ a traktor aktuális motorfordulatától. Ez főleg 1000 f/min TLT fordulatszám esetén sok esetben a traktor motorjának minimum névleges fordulatszámon való járatását kívánja meg.

motorfordulattól független front TLT

Nagyon sokszor van olyan munkaművelet. hogy csak a TLT meghajtása miatt van szükség a traktor motorjának viszonylag magas fordulaton való járatására, de amúgy a munkasebesség nem kívánná meg ezt a fordulatot. Az új CVT TLT hajtóművel ezek az esetek áthidalhatók és a traktor motorfordulatától függetlenül mindig tartható a TLT állandó fordulatszáma. Például egy 1000 6min fordulatszámnál az új CVT hajtómű segítségével az erőgép motorfordulata szabadon változhat 1400-2100 f/min között, miközben a TLT fordulatszáma állandó marad.

Ezzel az új innovációs fejlesztéssel az alacsonyabb motorfordulatnak köszönhetően jelentős energia takarítható meg, és a munka minőség is állandóan biztosított, hiszen a hajtott munkagép folyamatosan megkapja a megkívánt üzemi fordulatot. Az újdonság az idei Agritechnica szakkiállításon mutatkozik be, melynek szakmai zsűrije ezüstéremmel ismerte el a termékfejlesztési pályázók között.