Ezüst medállal díjazták a HORSCH BOOMCONTROL PRO keret-vezérlési rendszer kiegészítéseként piacra kerülő lézeres szkennert.

A hagyományos ultrahangos érzékelővel irányított keret-vezérlési rendszerek gyakran csak korlátozott pontossággal képesek dolgozni, főként a vetési hibákkal, nagyfeszültségű vezetékekkel vagy vadak által okozott hiányosságokkal tarkított területeken. Ezekben az esetekben az irányító rendszer felesleges mozgásra kényszeríti a keretet. Ebben különbözik a lézerszkenner alapú és előretekintő detektor, melyet a HORSCH fejlesztett ki a keret-vezérlés támogatására.

A rendszer tartalmaz egy, a fülke tetején elhelyezett lézerszkennert, amely a gép teljes munkaszélességében beolvassa az előtte, illetve mellette lévő környezetet, majd az adatokat összegyűjtve a rendszer létrehozza a felszín modelljét. Működés közben a felületi modell segítségével állítja be a megfelelő magasságba és pozícióba a keretet. Ily módon lehetőség van arra, hogy megbízhatóan észlelje a terepen lévő akadályokat. A rendszer dönti el, hogy elég csak a keret megemelése, vagy szükség esetén a fék használata.