• A találmány nagyszerűsége abban rejlik, hogy a KUHN SW 4014 gép az AutoLoad funkciójának köszönhetően szinte minden típusú- és méretű bálát képes teljesen automatikus módon becsomagolni, - egészen a közepes és nagy kockabáláktól a különböző körbálákig. A gyártó ezért a fejlesztésért elnyerte az AGRITECHNICA 2015 kiállítás innovációs ezüstérmes díjat.

Nézzük meg, hogy mitől olyan sokoldalú és kivételesen kedvező kihasználhatóságú az új KUHN SW 4014 bálacsomagoló:

A KUHN SW 4014 önrakodó bálacsomagoló tulajdonságai

  • Mit jelent a teljesen automatikus működés? Az innovatív AutoLoad funkciónak köszönhetően az SW 4014 a teljesen automata csomagolás élményét nyújtja a kezelő számára, legyen szó szögletes vagy kerek bálák csomagolásáról. Az AutoLoad rendszer érzékeli a közeledő bálákat, automatikusan ellenőrzi a bála méreteit és beállítja a töltőkarokon a szükséges opciókat, így lehetővé teszi a lehető leggyorsabb munkavégzést,  – a csomagolást és a bála útközben történő fel- és lerakását. Ez a rendszer a munkateljesítmény növekedést, idő-, üzemanyag- és ezáltal pénz megtakarítást, valamint ergonomikusabb munkavégzést eredményez. Kevesebb a stressz és a balesetveszély a gépkezelő számára és sokkal kedvezőbb a munkakörnyezet egy hosszú munkanap során.
  • Kiváló stabilitás! A gép szilárd kialakításának - és a beépített hidraulikus csúszó keretnek köszönhetően, extrém munkaszélesség érhető el, - mindemellett a gép kiemelkedő stabilitással dolgozik mostoha körülmények között is. Mindezt az egyedülálló "Drive through" /"Áthajtás"/  művelet teszi lehetővé, így gyermekjáték a rakodás – mindeközben a bála csomagolási folyamataira kitűnő kilátás nyílik a kezelő számára. A  KUHN SW 4014 csomagológép munkaszélessége 4 m, míg közúti szállítási szélessége mindössze 2,5 m.

KUHN kockabála csomagolóTeljesen automata, - és végre nagy kockabálákat is csomagolhat a gazda! – fotó: Agroinform.hu

  • Optimális sokoldalúság! A  KUHN SW 4014 gép képes becsomagolni a szögletes közepes- és nagybálákat, vagy akár a különböző körbálákat is – akár 1500 kg, vagy 200 cm mérethatárig! A 140 cm bálaátmérő sem okozhat gondot, sőt, ezekhez az extrém méretekhez még kiegészítő berendezésre  vagy külön mechanikai beállításokra sincsen szükség! Minden bálaméret vagy opció előre könnyen kiválasztható a kezelő számára a traktorfülkében található terminálon keresztül.
  • Kiváló bálakezelés: KUHN intelligens tervezésének köszönhetően a SW 4014 csomagológép garantálja a bálák könnyű fel- és lerakodását, előre-hátra és oldalirányban egyaránt, akkor is, ha a bála elgurult, vagy nehezen hozzáférhető helyen van. A KUHN SW 4014 csomagológép használatával a bálák sérülésmentes és biztonságos kezelése garantált.
  • Tökéletes csomagolási minőség! A kiválóan pozicionált, szabadalmaztatott * rövidebb felső görgőknek köszönhetően a csomagolóanyag a lehető legközelebb helyezkedik el a bálához. Ennek eredményeképpen a csomagolóanyagot kevesebb sérülés érheti üzem közben, a bála csomagolása közben is kevesebb ráncosodás fordulhat elő, ezzel a rendszer egyúttal azt is biztosítja, hogy az optimális oxigénzáró hatásnak köszönhetően kiváló szilázs minőséget kapjon a gazda. Jobb vezérlést és a csomagolási folyamat könnyebb ellenőrzését teszi lehetővé az IntelliWrap ™ rendszer. Az IntelliWrap ™ rendszernél azt is be lehet állítani, hogy hány fóliarétegben csomagolja be (4,5,6,7,8,9 ...) a gép a bálákat. Ennek a funkciónak a szenázs minőségében van óriási szerepe.
  • ISOBUS kontroll: A gép a korszerű, mégis egyszerű ISOBUS-rendszerrel üzemeltethető. Ennek köszönhetően több funkció érhető el a kezelő számára és mindez egyszerűen, túlműszerezettség nélkül irányítható a vezető számára a traktorfülkéből. (Ilyen opciók például a bálák lerakodása egy előre kiválasztott helyen... stb.)
  • Üzemanyag-megtakarítás és univerzális használat! A KUHN SW 4014 csomagológép univerzális használhatóságának köszönhetően szinte az összes traktortípussal üzemeltethető. A gép olajfelhasználása is kedvező, alacsony olajáramlási követelmény mellett is működtethető (45 liter, legfeljebb 60 liter). A traktor futhat alacsony motorfordulat mellett, ami jelentős üzemanyag-megtakarítást jelent. További üzemanyag-megtakarítás érhető el, 500E / 750E rpm TLT fordulatszám mellett.

KUHN kínálja a legtökéletesebb és legváltozatosabb bálacsomagolási megoldásokat a piacon – gyors, pontos és megbízható szolgáltatásokkal kiegészítve. Maradt még kérdése a bálacsomagolással kapcsolatosan? Keresse a KUHN Center Magyarország Kft. munkatársait!

 

Egyedi jellemzői