Framest REGULAR gyorstárcsa
Az első Framest-gyártmány egy Frakomb 6000 kompaktor volt, amely 2004. március 11-én született. A mai napig 12 gépcsalád 38 típusát fejlesztették ki és gyártják, szem előtt tartva az egyre szélsőségesebb környezeti változásokat és az ehhez kapcsolódó agronómiai kihívásokat. Ennek jegyében került tervezőasztalra, majd született meg egy újabb géptípus, a Regular gyorstárcsa.


A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak extra tömeg ráhelyezése nélkül. A megfelelően nagy átmérőjű csipkés levelek jó aprítást és keverést végeznek szélsőséges talajállapotnál is. A tárcsatartó karok szögének változtatása nem a mélységállítást szolgálja, hanem a hántási és alávágási szöget kombinálja az adott körülményekhez leginkább megfelelő módon.

A középre szerelt szállítókerék szintén a gép egyenletes futását segíti munka közben, szállításkor pedig jobb tehereloszlást biztosít. A gép alkalmas elsődleges és másodlagos művelésre egyaránt. A tárcsák munkáját a már jól bevált Framest mélytömörítő hengerek zárják, szabályozott felszínt hagyva a gép mögött. Munkaszélessége 4000 mm, teljesítmény igénye 120-135 kW.

Framest

Framest Regular

„Azoknak ajánljuk a Framest Regulart, akik olyan gyorstárcsát keresnek, amit szélesebb felhasználási spektrumban is tudnak alkalmazni – például nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására –, szemben a piacon szereplő hasonló eszközökkel.” – Berta János, Framest termékmenedzser

Fendt 1050 Vario S4
A Fendt 1000-es szériája teljesen egyedülálló a piacon, nem véletlenül érdemelte ki a hannoveri Agritechnica- kiállításon Az Év Traktora díjat és a 2016-os AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékverseny Pályázaton a Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJAT.

Az új Fendt 1000 Vario szériával a gyártó egy teljesen új univerzális traktort dobott a piacra olyan teljesítménykategóriában (400-500LE), ahol korábban nem létezett univerzális traktor. A széria négy modellből áll: 1038 Vario, 1042 Vario, 1046 Vario, 1050 Vario. A motorháztető alatt számos újdonság van.

Fendt ProDrive: alacsonyfordulat-koncepció, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagy forgatónyomaték és alacsony motorfordulatszám mellett alacsony fajlagos üzemanyag-felhasználás válik lehetővé.

VarioDrive: a már ismert Vario hajtómű került továbbfejlesztésre. A VarioDrive hajtáslánc lényege, hogy mind a mellső-, mind a hátsótengelyt közvetlen meghajtás éri két, egymástól független hidromotor révén. Igény esetén a vonóerő az egyik traktortengelyről áthelyezhető a másikra, ezáltal az erő mindig oda jut a földön, ahol szükség van rá. Ezzel a változtatható összkerékhajtással javul a traktor hatásfoka.

Fendt

Fendt 1000
Concentric Air System (CAS): a hűtőrendszer lelke az a nagy teljesítményű hidromotor által meghajtott ventilátor, amely a hűtők előtt, ferdén megdöntve helyezkedik el. Mivel a ventilátort hidromotor hajtja, és a fordulatszáma nem függ a motor fordulatszámától, igény szerint szabályozható a hűtési teljesítmény, amely 25-70%-os hatásfokjavulást eredményez.

Fendt Grip Assistant: a Vario terminálba integrált asszisztenciarendszer az optimális súlyozás, gumiabroncsnyomás-beállítás és munkasebesség meghatározása érdekében. Nem igényel komplex adatbevitelt. Mindezek mellett teljesen átdolgozták a 800-as, illetve 900-as Varióból ismert x5 vezetőfülkét, amelyben szélesebb ajtó, több tároló, nagyobb üvegfelület található.

A Fendt 1000 Variót egy nagy teljesítményű hidraulikarendszerrel – két elkülönített kiváló hatásfokú körrel – szerelték. A két egymástól független axiáldugattyús szivattyú az igényelt térfogatáramnak és nyomásnak megfelelően szolgálja ki a két kört. A gyártó új világítási rendszert alakított ki, és új abroncsmérettel látta el a szériát, valamint az 1000-es Vario típuson látható először az új, élénkebb „Fendt Nature Green” szín is.

„Olyan nagygazdaságoknak, bérvállalkozóknak ajánlom, akiknek fontos az erőgép jó kihasználhatósága és megbízhatósága. A gép műszaki paramétereiből jól látszik, hogy élettartamra tervezték, tehát a meglévő nagy traktoreszközparkot üzemeltethetjük vele akár extrém körülmények közt is, gazdaságosan. Speciális feladatok is elláthatók vele, opcióként fordító adapter is rendelhető hozzá, mellyel tolt munkaeszközöket is használhatunk, pl. silózó, erdészeti zúzó.” - Nagy Róbert, Fendt termékmenedzser

A Fendt 1050 Vario S4 részletesen bemutatásra kerül 2016. január 27-30. között a HUNGEXPO D pavilonjában, naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel, az AXIÁL 5-let Show műsorában, valamint Nagy Róbert, Fendt termékmenedzser január 27-án 15:00 órai kezdettel tart előadást a G pavilon Fórum színpadán. Előadásának címe: A Fendt 1000 Vario S4, „Az Év Traktora” műszaki érdekességeinek ismertetése.