Akik már jártak a gyárban tapasztalhatták, hogy a gyár mellett egy minden igényt kielégítő épületkomplexumban fogadták az odaérkező látogatókat. Ott kaptak helyet az oktatótermek és szinte a teljes Fendt marketing ebből az épületből szolgálja ki a világ kíváncsiságát.

Martin Richenhagen az AGCO elnöke jelenlétében indult el ennek az épületkomplexumnak a további fejlesztése, hogy a fogadóépület rövidesen a Fendt Élményvilághoz vezető kapuvá válhasson.

„Egy fantasztikus gyárunk van. Ehhez hozzátartozik egy hasonló színvonalú kirakat, amin keresztül a gyártósorunkban rejlő tökéletességre törekvést, a potenciált, a tudást és tapasztalatot a leendő vevőink felé közvetíteni tudjuk.” – mondta Peter-Josef Paffen az AGCO/Fendt ügyvezető a Fendt Forum marktoberdorfi további fejlesztése kapcsán.

Az új szárnnyal a Forum épülete az eddigi 3600 m2-ről 7400 m2-re bővül. Egy nemzetközi központ létesül, mely innovatív kommunikációnak ad teret a Fendt és a világ minden részéről érkező vevők és látogatók között. A Fendt Shop is átalakul, egy igazi nagy választékot biztosító áruházzá válik, ahol a Fendt webshop teljes kínálata megtalálható lesz. Az étterem is 150 fő kapacitással bővül az építkezés során.

A természetes kövekből épülő homlokzatot és a nyeregtetőt a helyi építészeti hagyományokra figyelemmel, de a mai kor és a Fendt technikai színvonalának megfelelő módon, egyedi megoldásokkal tervezték és valósítják meg. A jelenleg legmodernebb traktorgyárban a látogatások új koncepció szerint kerültek kialakításra. A teljesen üvegezett felső emeleten további 70 munkahely létesül és így a jövőben 100 fős AGCO/Fendt marketingközpont fog itt működni.

„Az új Fendt Forum egy high-tech centrum lesz, mert a Fendt egy high-tech márka. A mi vevőink modern felfogás szerint gazdálkodnak akár egyéni gazdaként, akár nagyvállalkozóként. Mi segítünk valamennyi idelátogatónak, hogy a számára leginkább kedvező döntést meghozhassa”- mondta Peter Josef Paffen.

Az új kapu a Fendt világa felé 2013 szeptemberében nyílik meg a nagyközönség számára.

(A képen balról-jobbra: Heribert Reiter (ügyvezető kutatás és fejlesztés AGCO/Fendt), Hubertus Köhne (ügyvezető gyártás AGCO/Fendt), Dr. Peter-Josef Paffen (ügyvezetőség elnöke AGCO/Fendt), Martin Richenhagen (elnök AGCO konszern), Dr. Gerd Sonnleitner (az európai COPA Gazdaszövetség elnöke, az AGCO/Fendt felügyelőbizottság), Roland Schmidt (Marketing vezető AGCO/Fendt) és Michael Gschwender (ügyvezető pénzügy és Informatika AGCO/Fendt)