Finanszírozási konstrukció – alapok

A konstrukció első pillére a kezdeti alacsony Önerő, valamint a további, könnyen kigazdálkodható törlesztőrészlet. Az önerő minimum 25%.  A további törlesztések pedig a gép várható átvételétől számított 1, 2 valamint 3 év múlva esedékesek.

A második pillér a részletek megosztása 3 évre. Nincsenek év közbeni tőke vagy kamattörlesztések, az egy éves fizetési periódus tervezhetővé és kigazdálkodhatóvá teszi a konstrukciót. 12 hónap alatt bizonyosan lesz olyan termény, eredmény vagy bérmunka, amelynek a bevételeiből lehet fedezni a pontosan kiszámítható törlesztéseket.

A harmadik pillér maga a névadója a konstrukciónak: a kialkudott vételárat 0% kamat terheli. Így Ön pontosan annyit fizet vissza, mint amennyi a gép vételára volt.

Finanszírozási konstrukció – erőgép példán levezetve

Vezessük le magát a konstrukciót egy példán. Mivel minimum 25% befizetése után működik a finanszírozás, egy 12 millió Ft-os gép 3 millió Ft-ért már egy gazdálkodó szolgálatába állhat. A finanszírozási konstrukció Euró alapon kerül elszámolásra. A következő részletet a gép várható átvételének napjától számított egy év múlva szükséges fizetni, ugyanúgy 25%-ot, azaz megint 3 millió Forintot, ha a példát vesszük alapul. Ez alatt az egy év alatt ennek az összegnek akár a többszörösét is megtermelte a traktor, és kiemelendő, hogy a kezelő teljes komfortban végzi a munkát..  A vásárlást követő 2. év, majd 3. év végén is 25%-ot szükséges kifizetni. Így jön ki a 3 éves futamidő, 4 egyenlő törlesztőrészlettel. A konstrukció sajátossága, hogy nincsenek évközbeni kamat vagy tőke törlesztések. Már a vásárlás napján tudjuk, hogy mennyit fogunk fizetni* egy év, két év, három év múlva. Ugyancsak a vételárat már nem terheli kamat!

Fontos kiemelni azt is, hogy miért jobb a finanszírozás annál, mintha egyben kifizetnénk a 12 millió Ft-ot? A kezdő befizetést levonva (3 millió Ft) marad a „zsebünkben”  9 millió Ft. Ezt az összeget, ha a teljes futamidőre csak egy kereskedelmi bankba rakjuk, akkor a kamatok mai értékével számolva (8%-os éves kamat) több, mint  11,3 millió forintunk lesz a 3. év végén. Ez a majd 2,5 millió forint többlet pedig szinte egy éves törlesztőrészlete az említett gépnek.

MILYEN TRAKTOROKRA ÉRVÉNYES AZ AKCIÓ?


MF 3600-as sorozat – kicsiben nagy traktorok – 69-102 LE

A Massey Ferguson speciális traktorosorozata az MF 3600-as. Tulajdonságainak köszönhetően az 5 tagból álló család Magyarországon elsősorban gyümölcsösök, ültetvények elsőszámú kistraktora.

Az igényekhez alkalmazkodó felhasználást az összesen 18 fajta típusverzió segíti 69-től egészen 102 LE teljesítményig. A gyümölcsösök, ültetvények szűk helyen való kiváló manőverezőképességet, csekély fordulókört és dombos vidéken nyomatékos motort igényelnek. A legújabb MF 3600-as típusok common rail, közös nyomócsöves motorral rendelkeznek 360-tól egészen 405 Nm nyomatékig. A szűk fordulókat a nagy kikormányzási szög segíti.

A kezelő kényelméről a nagy üvegfelületekkel ellátott, kiváló kilátást biztosító fülke gondoskodik. A belső hőmérsékletet a légkondicionáló, a kényelmet a légrugós ülések, valamint a kategóriájában egyik legalacsonyabb zaj-és rezgésszint segítik.

MF 5400-as sorozat lejtős motorháztetővel – könnyű munkák elsőszámú traktora – 75-102 LE

Az 5 modellt a gyártó elsősorban könnyű szántóföldi munkára, homlokrakodóval való munkavégzésre, állattartó telepekre javasolja.

A 75-től 102 LE-ig terjedő teljesítményt mind 4.4 l-es motorok biztosítják. A speciális igényekhez alkalmazkodva (sok irányváltás, könnyebb vontatmányok) a motorok hagyományos adagolóval rendelkeznek, nem pedig elektronikussal. A traktorok 16/16-os fél-powershift rendszerű Dyna-4-es hajtóművel vannak ellátva. Egyedülálló a Massey Ferguson Power Control irányváltó karja. A kar nemcsak az előre-hátramenet közti kapcsolást vezérli, hanem segítségével a főcsoportokon belül a fokozatokat is lehetséges váltani pusztán a kar fel-és lefelé történő mozgatásával. Így a jobb kéz teljesen szabadon marad munkagép, homlokrakodó vezérléséhez.
A lejtős motorháztető végett kiváló a kilátás előre. Ez homlokrakodóval való munkavégzésnél elsődleges a hatékonyság és biztonság érdekében. A Visio napfénytető a fej felett mozgatott teherre is rálátást enged.

A könnyebb szántóföldi munkák során is, mint például permetezés, vetés, bálázás a traktor teljesítménye megfelelő és fogyasztása optimális.

MF 5600 - világpremier Bolognában- 80-100 LE

A nagyon sikeres MF 5400-as sorozat továbbfejlesztett változataként lépett színre az EIMA kiállításon az Massey Ferguson 5600-as sorozat. Az "Ötezerhatosok" egyelőre 80, 90 és 100LE-s verzióval veszik fel a versenyt. Technikai újdonságból akad bőven a gépekben. Először is mindhárom modellt háromhengeres SISU motor hajtja. A motortechnológia fejlettsége révén a szántóföldi munkavégzésre is alkalmas erőgépek a megszokottnál egyel kevesebb hengert használnak. Ennek előnyei: kevesebb forgó és kopóalkatrész, bővebb szervizintervallum (500 üzemóra) és kisebb karbantartási költségek. A felhasznált anyagok és motorvezérlés révén a Common Rail motorok élettartama sem csökken. Ugyanolyan megbízható erőforrások lesznek a jövőben, mint négyhengeres társaik.

További jellemzője a traktoroknak a 16/16 fél-powershift rendszerű Dyna-4-es hajtóművek. A lejtős motorháztető kiképzésnek köszönhetően a homlokrakodóval való munkavégzésre kiváló a traktor. A mozgatott teherre kiváló a kilátás előre és oldalra is. A fülke újdonsága, hogy a nagyobb testvér, MF 7600-as sorozatból lett átültetve az 5600-ba. Így a 100 LE teljesítményben élvezhetjük egy jóval nagyobb traktor kényelmét.

A traktor rendelkezik AutoDrive funkcióval: szállítási üzemmódban beállíthatjuk, hogy a hajtómű milyen motorfordulatszámon váltsa a fokozatokat a teljes 16 fokozat/4 főcsoport tartományban. Így gyakorlatilag teljesen automatikusan üzemel a váltó.

MF 7600 – tapasztalja meg a jövőt a mában – 140-255 LE


A gyártó legújabb gépcsaládja az MF 7600-as, amely a legtöbb jelentős európai díjat begyűjtötte a 2012-es évben. Többek között a hannoveri Agritechnika kiállításon az év gépe díjat nyerte el, a budapesti Agro+Mash Expo-n pedig a fődíjjal díjazta a zsűri a traktorcsaládot. A gépek a kiváló 6400/7400-as modellcsaládot váltják azoknak minden előnyös tulajdonságát megtartva, megfűszerezve pár modern újdonsággal és új, megnyerő külsővel.

A traktorcsaládban 9 modell található 140-től 255 LE teljesítményig. Minden egyes motor SCR rendszerrel rendelkezik, amely AdBlue folyadék segítségével csökkenti a fogyasztást és egyben óvja környezetünket. A 6 hengeres 6,6 , valamint 7,4 l-es SISU motorok bőséges erőt és hatékony felhasználást biztosítanak mindegyik traktornak.

Hajtóművekben is széles a választék. A traktorok 16/16-os Dyna-4 fél-powershift, 24/24-es Dyna-6 fél-powershift, valamint Dyna-VT teljesen fokozatmentes hajtóművel érhetők el.

A fülkében megjelent a legmagasabb felszereltségi szinten a joystick vezérlés. A jobb oldali karról kezelhetjük többek között az emelőművet, TLT-t, hidraulika funkciókat, táblavégi fordulót, menetirány váltást. Fokozatmentes hajtómű esetében a kart előre mozgatva gyorsít a traktor, hátrahúzva pedig csökken a sebessége. Nem is lehetne egyszerűbb az irányítás.

A vadonatúj MF 7600-as traktorok a jövő technológiáját és hatékonyságát hozzák el, egyszerű kezelés mellett, mai megfizethető árakon.

MF 8600 – vezérgépek csúcsteljesítménnyel – 250-370 LE

A Massey Ferguson vezérgépcsaládja 5 tagból áll, amelyek 250 és 370 LE közötti teljesítménnyel rendelkeznek típustól függően. Az MF legnagyobb traktora a 370 LE-s 8690-es 2009-ben elnyerte az év traktora címet és az Agro+Mash Expo-n is beseperte a nagydíjat.

A meghajtásról 8,4 l-es, hathengeres SISU motorok gondoskodnak. Mindegyik erőforrás SCR rendszerrel van felszerelve, amely AdBlue folyadékkal csökkenti a fogyasztást hozzávetőleg 5-10 %-kal. Tovább csökkenti a fogyasztást, hogy a motorok már 1550 fordulat/percen leadják maximális nyomatékukat.

Az MF 8600-as sorozat csak fokozatmentes, Dyna-VT hajtóművel érhető el. A teljesen automatikus rendszer a váltóépítés csúcsa, a teljesítmény igényhez igazodva, automatikusan teszi a dolgát. Szántóföldön a váltó segítségével mindig a megfelelő erő áll rendelkezésre a legalacsonyabb motorfordulattal párosítva. Nincsenek teljesítmény lyukak és a kapcsolt munkagép mindig az optimális sebességgel üzemeltethető. Közúton pedig elkerülhetők a Dyna-VT-vel a pazarló gyorsítások és gázadások.

A fülke a nagytraktorok kényelmi és felszereltségi színvonalát teljesíti.  Sőt ergonómiájával , ésszerű kezelőszerv kialakításával és egyedi Power Control irányváltó karjával is a kategória egyik csúcsgépe.

MILYEN KOMBÁJNOKRA ÉRVÉNYES AZ AKCIÓ?


ACTIVA S SOROZAT – 5, 6 LÁDÁS GÉPEK, 243-276 LE


Az MF az előző 10 évben jelentősen szélesítette kombájn kínálatát. 2012-re elérhető 5, 6 és egyedülálló 8 szalmarázóládás gép egyaránt. Ugyancsak a kínálat része rotoros kombájn és a hibrid technológiával működő, Delta vezérgép is.

A 2012-es év igazi újdonsága az MF ACTIVA S sorozat. A két típusból álló család 243 és 276 LE teljesítménnyel rendelkezik. Az 5 és 6 ládás gépeket közepes gazdaságokba és kisebb, diverz földterületekkel rendelkező nagygazdaságokba ajánlja a gyártó.

A kombájnok mind SCR rendszerrel ellátott SISU motorokkal vannak felszerelve.

A gépekhez lehetséges hagyományos FreeFlow vágóasztalt rendelni, de az aktív PowerFlow asztal is elérhető hozzájuk. A PowerFlow asztalok a dőlt termények, nedves körülmények bajnokai, és garantálják, hogy a kalász mindig fejjel előre kerül továbbításra.

A gépekhez elérhető MCS rendszer is, amely az utóverődob mögött tartalmaz egy extra rotoros leválasztót saját dobkosárral. Így a leválasztás még tökéletesebb. A kosár száraz körülmények esetén felhajtható, amellyel üzemanyagot takaríthatunk meg.

Az Activa S kombájnok 8600 l-es magtartállyal rendelkeznek, amely biztosítja a folyamatos és hatékony munkavégzést.

MF BETA SOROZAT

Az MF BETA sorozat vadonatúj skyline fülkéje bőséges helykínálatot biztosít és elsző számú munkahellyé teszi a betakarító-gépeket. A légkondicionáló alapfelszereltség.

A gépek 276 és 360 LE teljesítménnyel, 5 és szalmarázóládával rendelkeznek.  A magtartály kapacitása 9.000 liter. Választható FreeFlow vagy PowerFlow vágóasztal a nehéz körülmények legyőzéséhez.

Az MF Beta, csakúgy, mint az új ACTIVA S sorozat rendelkezik MCS rendszerrel (leírás lásd Activa S sorozat).

MF CENTORA SOROZAT - 379 – 404 LE


A Centora sorozat a nagygazdaságok nagy teljesítményű kombájnsorozata. 8,4 l-es motorok, 9500 és 10500 literes magtartály gondoskodnak az erőről és hosszú munkavégzésről. A kombájnsorozat egyedülálló 8 szalmarázóládával rendelkezik.

MF DELTA SOROZAT – 500 LE

Az igazi hibrid. Egyrotoros technológiája révén a termény a legkíméletesebb kezelésben részesül. A hagyományos rázóasztalok helyett a cséplésről és leválasztásról forgó rotor gondoskodik. Akár 9,2 m-es PowerFlow vágóasztala igazi teljesítménybajnokká teszik a nagykategóriában.

Ha traktor vagy betakarító gép beruházást tervezi keresse fel helyi Massey Ferguson kereskedőjét vagy hívja központi számunkat: 06-30-530-5565!

 


*EUR alapú konstrukció