Március 31. és április 4. között rendezik meg Brnóban a TECHAGRO-t, a mezőgazdasági gépek nemzetközi szakvásárát, a SILVA REGINA-t, a vadászati vásárt és a BIOMASA-t, a megújuló energia kiállítását.

A TECHAGRO-n felvonulnak a legnagyobb nemzetközi gépmárkák.

A kinézetén kívül még profi munkát is végez, de a Kuhn standján a kasza mellett még számos csodát láthattunk az AGROmashEXPO-n. Olyan gépeket, amikkel mindenki szívesen dolgozna.

A Kuhn sci-fi filmet idéző FC 3125 RF frontkaszája.

A Vicon termékei között megtaláljuk a függesztett és vontatott fűkaszákat, a fix és változókamrás bálázókat, az egy- és kétrotoros kivitelben gyártott rotoros rendképzőket és a széles választékban előállított rendterítőket.

A termékpalettán minden gazdálkodó megtalálja a pénzügyi lehetőségeinek és műszaki elvárásainak legmegfelelőbb gépeket.

Ha logisztika és szállítmányozás, akkor Fliegl! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a hazai gazdálkodók választása, amely ismét piacvezető pozícióba hozta a Fliegl pótkocsikat. Billentős pótkocsik terén is újdonsággal és akcióval várnak az abdai gyár szakemberei!

Új termékcsoporttal bővült a Fliegl palettája. 2020-tól elérhetők a kaparóláncos trágyaszórók a Fliegl kínálatában.

Megbízható, könnyen kezelhető, finn kombájnok – ismerjék meg a SAMPO gépeket! Betörnek Magyarországra a sárga SAMPO kombájnok!

Modern, kényelmes, üzembiztos gépek.

Ágfalva 4.0 – gréderezés, útszegélyek nyírása, majd egy kis árokkarbantartás, amit a levágott gallyak aprítása követ – és közben felkészülünk a hóhelyzetre ugyanezzel a géppel... Nem, nem robot! Ez egy Zoomlion traktor!

Ágfalva traktorának és a munkagépeknek tető is készült a község polgármesteri hivatalának udvarán.

A Väderstad svéd gyártó az idei AgrárgépShow kiállításra öt munkagépet hozott el, amelyek között két újdonság is található.

A követőborona a nagyobb rögöket és gyomokat a felszínre rendezi, miközben párolgást csökkentő felszínt alakít ki.

Az AXIÁL úgy látja, egyre kevesebben várnak a különböző gépvásárlási pályázatokra, inkább az alacsony kamatú hiteleket veszik igénybe. A precíziós gazdálkodás foglalkoztatja a gazdákat, de még mindig kissé szkeptikusan állnak hozzá.

A támogatások helyett egyre többen használják a hiteleket gépvásárláskor.

Ha tárcsa, akkor QUIVOGNE! A legkisebb gazdaságoktól a szőlészeteken át az erdészetekig minden gazdaságba és körülményre megvan a megfelelő tárcsás borona!

Erdészeti tárcsa 1020 mm lapátmérővel.

Add el drágábban a terményedet! Precíziós magfeldolgozás és hántolás. A dán CIMBRIA gabonatisztító és magfeldolgozó gépek haszna rövid időn belül kézzelfogható!

A hántológépek iránti érdeklődés még inkább felerősödött az utóbbi években, hiszen az egészséges élelmiszerek egyre népszerűbbek a fogyasztók körében.

A mezőgazdasági gépek piaca nagy pezsgést mutat, az utóbbi időszakban különösen a használt eszközök iránti kereslet nőtt meg. Ilyen téren bővíti az agrárszakemberek lehetőségeit az Intergavel Kft., amely február 18-án élő gépárverést tart a Somogy megyei Kéthelyen, idővel pedig országos rendezvénysorozatot szervezne.

Az utóbbi időszakban megnőtt a használt mezőgazdasági eszközök iránti kereslet.

Könnyű beleszeretni ezekbe a mindenre használható, koreai traktorokba. A KIOTI traktorok elsősorban széles körű felhasználhatóságuk, univerzalitásuk miatt közkedveltek a piacon.

traktor

Az oroszok létrehozták az „elektronikus agrármérnököt”: Oroszország a precíziós gazdálkodás fejlesztésében meglehetősen nagy hátránnyal indult a fejlett mezőgazdasággal rendelkező országok mögött, de ezt a hátrányt igyekszik mihamarabb ledolgozni.

gép

A berendezés tanácsokkal látja el a termelőket vetéstől betakarításig a hatékonyság növelése érdekében – fotó: Pixabay

Több száz gazdaságban már ismerik a magyar gyártású tankoló automatával ellátott kútoszlopokat, de hogy az utóbbi időszakban milyen változásokon és fejlesztéseken mentek keresztül a termékek, azt már kevesebben tudják.

kút

Lehetőség van PIN-kódos és RFID kártyaazonosításra is.

A KITE Zrt. nemrég jelentette be, hogy létrehozta a Precíziós Gazdálkodási Rendszert. Erről, a géppiac változásairól és a vállalat terveiről is kérdeztük Szabó Leventét, a KITE Zrt. vezérigazgatóját.

kép

A KITE rengeteget fordít az informatikai beruházásokra, ma már saját applikációkat is fejlesztettek.