A „Rondomat Vario” csepegésmentes, műanyag padlózatú, nemesacél tartály, mely különleges védelmet nyújt a környezet és a talaj számára, mivel adagoláskor a biogáz berendezésben lévő, erjedésből keletkező káros folyadékok nem tudnak kifolyni. A tartály rendkívül csekély szervizigényű, tartós, szerkezete pedig innovatív, egyszerű. Ára is kedvező, ezáltal a biogáz-, szárító- és sertéshizlaló-, illetve pellet és faapríték berendezések költségvetését nem terheli meg. További előnyei: alacsony, mindössze 1,8 méter, töltési magassága (átmérő 3 méter) miatt a Rondomat megtöltése bármilyen rendelkezésre álló eszközzel, homlok- vagy kerti rakodóval lehetséges.

Az új Rondomat Vario adagolórendszer igazi újítása valójában a belül fekvő, egyetlen tengely által, lassú tempóban hajtott „szállítószárnyak”. Különleges alakja (lendületesen mozgó, egymással szembenéző kardokra hasonlít) és az adagoláshoz szükséges forgatónyomaték megakadályozza a hídképződést a magas szilárdságú szemétanyagot tartalmazó szubsztrátoknál és a nehezen szitálható daránál, csakúgy, mint a csomósodó fapelletnél és faforgácsnál.

Erőkifejtése és energiaszükséglete nagyon csekély, mindössze egy 7,5 kW-os elektromotor kell a meghajtáshoz. Ez különbözteti meg a Rondomatot a többi szokványos adagolórendszertől.

A Rondomat Vario a berendezések minden típusához megfelelő, és minden szállítandó anyagot képes bármelyik alsó, oldalsó vagy felső fermentorba, szárító-, etető- és fűtőrendszerbe adagolni. A Rondomat Vario kombinálható a dugulásmentes Fliegl adagolócsigával, így működése biztonságos.

A Rondomat Vario egyszerűen és egyénileg bővíthető a Fliegl „Biomat” letolórendszerrel. A választható konténernagyság 10-től 200 köbméterig terjed.

Felszerelhető az új digitális Fliegl mérőkomputerrel, a „DigiTouch Bio”-val is, ami csatlakoztatva a „DigiScale” mérőelektronikával és a hozzá megfelelő mérőlábakkal, rendkívül pontosan mér, és felismeri hibás méréseit. Ezzel az automata vezérléssel a szállítandó anyagokat a jövőben még pontosabban tudjuk adagolni a kívánt mennyiségben bármelyik berendezésbe – az eddig megszokott analóg mérőtechnikával szemben.