Szintet lép a Kubota – amerikai gyártóval fejlesztik a jövő traktorát

Nemrég jelentette be a Kubota japán mezőgazdáságigép-gyártó vállalat, hogy az Nvidia nagy amerikai chipgyártóval közösen dolgoznak majd a jövő intelligens mezőgazdasági traktorján. A többi nagy mezőgazdaságigép-gyártó is dolgozik hasonló megoldáson, de hogy két ilyen nagy nevű vállalat együttműködne, ez eddig példa nélküli.

A már korábban bemutatott Kubota X-tractor.

A kerti balesetek ezekkel a védőfelszerelésekkel előzhetők meg!

A nagy teljesítményű kerti gépekkel történő kerti munkák és fakitermelési folyamatok fokozott körültekintést igényelnek a felhasználók részéről. Ahhoz ugyanis, hogy a komoly sérülések megelőzhetővé váljanak, a szakszerű használati ismeretek mellett bevizsgált védőfelszerelésekre is szükség van.

FUNCTION ERGO derékszorítós nadrág

Ilyen gyors az új rázógép és az önjáró dióbetakarító gép munkája – VIDEÓ

A gépbemutatón először a MONCHIERO VL08-as gyümölcsrázó gép dolgozott egy CARRARO F 105 speciális ültetvénytraktorhoz csatlakoztatva. A rázógépet a MONCHIERO 20125 FEROX önjáró dióbetakarító gép követte.

MONCHIERO VL08-as gyümölcsrázó gép – műszaki specifikációk

A legnagyobb gépmárkák, biztonságos vásárlás és szakképzett szervizháttér

Az AGROPARK Szerviz az európai követelményeknek megfelelő, magas szintű technikai háttérrel rendelkezik, ahol szakképzett és folyamatos továbbképzéseken részt vevő szakemberek márkafüggetlen mezőgazdasági gépek szervizelésén dolgoznak. Az országos lefedettségű szerviz Magyarország bármely pontjára eljut, hogy segítsen az állásidő miatti kiesés minimalizálásában, mindezt 25 szervizautóval és egy 40 fős profi szervizcsapat támogatásával valósítják meg.

AGROPARK Szerviz – országos lefedettség, 40 fős szervizcsapat, 25 db szervizautó

A 100. magyar gyártású Viking osztályozógép is gazdára talált!

Kertépítő vállalkozáshoz került a 100. magyar gyártású Viking mobil sík osztályozógép Letenyén. A gyártó üzemben bemutatták az új széria fejlesztési irányát is!

A 100. Viking – fotó: Agroinform.hu

JCB-történelem: kis angol műhelyből világméretű gépgyártó

Joseph Cyril Bamford 1945-ben alapította meg vállalkozását egy kb. 15 négyzetméteres, bérelt garázsban, Angliában, a Stattfordshire megyei Rocesterben. Ritkaság, de a cég ma is családi, magántulajdonban van, több mint 300 különböző típusú gépet gyártanak, és a világ több mint 150 országában vannak jelen.

JCB Fastrac 4000-es munka közben.

A kigyomosodott tarló vagy a száraz talaj sem akadály ennek a különleges kultivátornak

Ultrasekély talajművelés tárcsákkal és kapákkal közösen! Bemutatkozik a Koralin, a Lemken legújabb kultivátorcsaládja.

Az ultrasekély talajművelés védi a talajt, és a nedvességmegőrzésben is komoly szerepe van.

Megújult Case IH Quadtrack és Steiger traktorszéria AFS Connecttel

Áttervezték az erőátvitelt a hatékonyság jegyében, tovább javult a fülkekomfort, újragondolták a kezelőszerveket, míg az üzemeltetést szériában a két irányú AFS Connect adatátvitel segíti. A teljes továbbfejlesztett kínálat már a 2021-es szezonra kapható lesz az európai piacon.

Legkorszerűbb adatátviteli és adatrögzítési megoldások a Quadtrack és Steiger erőgépeknél.

Generációváltás a Väderstadnál: új igazgató a mezőgazdaságigép-gyártó élén

A Väderstad a világ egyik vezető vállalata a talajművelés és a vetés gépesítése terén. A vállalatnál napirenden van az utódlás kérdése, 2022 februárjában Henrik Gilstring veszi át az elnök-igazgatói pozíciót. Henrik az alapító család harmadik generációjának képviselője, aki jelenleg is tagja a vállalat menedzsmentjének.

Henrik Gilstring 2012 óta dolgozik a Väderstadnál.

Játssz az AXIÁL-lal egy igazán tökös játékot!

Készíts töklámpást az AXIÁL Kft.-ről! Faragd ki, fesd le, szegecselj rá, dekorálhatod bárhogy, a lényeg, hogy a téma legyen az AXIÁL Kft. és a mezőgazdaság!

A képek beérkezésének határideje: 2020. november 02. hétfő 12:00.

Spórolj meg 10 liter gázolajat egyetlen mozdulattal!

A semmibe elfüstölt gázolaj története.

Az üzemanyag-felhasználás mértékét meghatározza a motor mérete, névleges teljesítménye és a közben működtetett segédberendezések energiaigénye – fotó: Pixabay

Erdészeti gépárverést rendez a Zalaerdő Zrt.

MTZ traktorok, John Deere vonszolók, Valtra erőgépek, terepjárók és egyéb erdészeti eszközök kerülnek kalapács alá az állami erdőgazdaság árverésén.

Az árverés időpontja 2020. október 27.

Új csúcstechnológiás labort nyit a Väderstad

Októberben a Väderstad megnyitja korszerű anyagtechnológiai laborját a svédországi Övrumban.

Dan Somlin: A technológia labor garanciát jelent a még magasabb színvonalú gyártásra.

Elkészült a KITE üzemmérettől független komplex precíziós szaktanácsadási rendszere

Befejeződött a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. konzorciumi vezető, a Debreceni Egyetem és a Balogh-Farm Tépe Kft. konzorciumi tagok kutatás-fejlesztési projektje. A beruházás összköltsége 2,151 milliárd Ft, melyből a projekt 1,202 milliárd Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást a Széchenyi 2020 program „GINOP-2.2.1-15 – K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” tárgyú pályázati felhívása keretében nyert el.

A felhalmozott ismeret- és eredményanyag a további fejlesztések, valamint felsőoktatási tananyagok fontos bázisát képezi.

Traktorvásárláson gondolkodik? Mutatunk pár kedvező ajánlatot

Készletkisöprési akciónk keretein belül takarítson meg akár több millió forintot gépvásárlásakor! Készleten levő új és használt John Deere traktorainkat hihetetlen áron vásárolhatja meg decemberig. Kezdje az új évet egy tökéletes, új munkatárssal!

Teljes körű szolgáltatás az Ön számára!

Az Év Traktora menőbb, mint valaha! Massey Ferguson 7719 S NEXT Edition – fekete kivitelben!

És ez a fekete kivitel NAGYON JÓ HÍR LEHET NEKED! – Nézd csak meg, hogy mit rejt az extra fényezés...

MF 7719 S NEXT Edition