Az idei Agrárgépshow-n a KITE a korábbi évek hagyományaihoz híven az "F" csarnokban állított ki. A cég az egyetlen itthon, amely komplex technológiát, technikát és háttérszolgáltatást kínál a partnerei részére. A csarnok egyik felében a teljesség igénye nélkül megpróbálták bemutatni, hogy kínálatukban a szántóföldi iparnövény-termesztés teljes munkafolyamatára milyen technológiát és ahhoz tartozó gépsort kínálnak.

Négy fő technológiai elemet mutattak be, úgy mint alapművelés, magágykészítés-vetés, növényápolás és betakarítás. Ezeket a mozzanatokat az igen széles gépkínálatunk egy-egy technológiai sorba illesztett termékének felvonultatásával prezentálták.

KITE

Négy fő technológiai elemhez kapcsolódó termékeket mutattak be – fotó: Agroinform.hu

Az Axiál Kft. a maga 5000 négyzetméternyi standján megszámlálhatatlan mennyiségű, szemet gyönyörködtető gépet állított ki. Az erőgépfronton megszokott márkák, a CLAAS, a FENDT és a LANDINI aktuális modelljei fogadták a látogatókat, utóbbinak szinte minden szériájából felvonultattak egy-egy modellt. A sort az újdonságként bemutatott, Prémium oklevéllel is elismert legújabb generációs REX-4 széria jelentette, amely négy változatban, összesen 23-féle altípusban érhető el a felhasználók számára.

axiál

LANDINI 7-215 traktor – fotó: Agroinform.hu

Nem csak a kiállításokon megcsodálható gépekkel, hanem saját MTZ traktorunk karbantartásával is foglalkoznunk kell. Cikkünkben az MTZ traktorok egy sűrűn kritikával illetett szerkezeti egységének, a klasszikus MTZ-82 típus szöghajtásos segédmellsőkerék-hajtásának karbantartására tértünk ki. Sokan szeretik, de legalább ugyanannyian átkozzák ezt a fajta segédhajtott mellső hidat az MTZ-82 traktoroknál, viszont a klasszikus típusok szinte mind ezzel vannak szerelve, és ahogy teltek az évek, a korábbi 80-as, kétkerékhajtású modellek is rendre átalakításra kerültek ilyenre.

mtz

Sokan szeretik, de legalább ugyanannyian átkozzák ezt a fajta segédhajtott mellső hidat az MTZ-82 traktoroknál – A szerző felvétele

Az Agro-Békés Kft. lépett elő a CASE IH kizárólagos magyar forgalmazójává, így nem csoda, hogy hatalmas, látványos standdal várta az érdeklődőket az AGROmashEXPO kiállításon. Különlegességekből, újdonságokból nem volt hiány, a kiállítótérben pedig a legnépszerűbb interaktív látnivaló egy CASE IH kombájn szimulátor volt.

case

Így néz ki belülről a Case IH kombájnokban dolgozó egyrotoros technológia – fotó: Agroinform.hu

A traktorpiacon 2017 eleje fordulatot hozott. A januári forgalombaállítási adatok alapján az elmúlt két év zuhanó erőgéppiaci eredményei után 2017 első hónapjában úgy látszik, mintha a tavalyi év januárjához hasonlítva egy mérsékelt erősebb élénkülés lenne tapasztalható, bár vannak márkák, amelyek alig erősödtek, és van olyan is, amely sokkal rosszabbul indította az új évet, mint tavaly.

traktor

Új MTZ-ből 95 darabbal több állt forgalomba idén januárban, mint tavaly ugyanekkor – fotó: Agroinform.hu

Gyári támogatású finanszírozást és zöld plakettes elismerést kínál a gazdáknak 2017-től a Fliegl. De mit is jelent a zöld plakett a már jól ismert Fliegl pótkocsikon? Elismerést a környezettudatos gazdálkodóknak és tájékoztatást a mezőgazdaságon kívüli társadalomnak! – válaszolta Ackermann Tamás, a Fliegl-Abda Kft. ügyvezetője, amikor az új gazdálkodási évre szánt üzenetét fogalmazta meg.

Fliegl

A jövő üzenete a Fliegl zöld emblémájával. Németországban még agresszívabb dizájnnal hirdeti a társaság a hitvallását. – fotó: http://www.fliegl-agrartechnik.de