A kecskeméti székhelyű ODISYS Bt. neve - Optimum Diesel Injection System - rövidítéséből is következtetni lehet a cég alapítóinak hitvallására. Mezőgazdasági gép és alkatrész kereskedelmüket, szervizhálózatukat azzal a céllal hozták létre, hogy a gazdáknak segítséget tudjanak nyújtani költség-hatékonyságuk maximálisra növelésében. Az alapítók mottója: „a technika Önnel mindenre képes”, amely nem csak az agrár-dízeltechnika lehetőségeinek kiaknázásában rejlik, de fontos hangsúlyt kapnak az új márkák és lehetőségek bemutatása, és az ipar folyamatos fejlődésének nyomon követése. Az ODISYS olyan világszínvonalú vagy újdonságként feltűnő gyártók gépeit forgalmazza, mint a John Deere, Lemken, Goldoni, Nobili, Pöttinger, Sicma.

Hernek Gábor elismerően nyilatkozott az öt napos OMÉK rendezvény szervezéséről. Az ODISYS ez évben is az ország összes nagyobb mezőgazdasági kiállításán és vásárán jelen volt, így az eddigi agrár-rendezvények összehasonlítási alapul is szolgáltak.

A OMÉK gördülékeny előszervezését követően a rendezvény első napja kevés látogatóval, elsősorban szakmabeliek érdeklődésével telt. A csütörtök-pénteki napok jó közepes látogatottsággal teltek és szintén agrár-szakemberekből állt a közönség. A kiállítás pénteki délutánjától kezdve a hétvége során az OMÉK gépes standjait ellepték a budapesti aszfaltbetyárok és sok családos nézelődő is megcsodálta a gépóriásokat. Hernek Gábor, az OMÉK első 3 napját -mind a gépkereskedők, mind a látogatók szemével nézve- szakmailag pozitívra értékeli.

A helyszíni eladások hosszú előkészítő munka eredményei, nem könyvelhetők el egyértelműen az OMÉK sikereként, mindezek ellenére érdemes volt megjelenni, és a kiállítás alkalmas volt az új márkák, így a Chervona Zirka első nagy nyilvánosság előtti bemutatására is. A kiállítás első áramlatának sok szakmai érdeklődője kérdezett a Chervona Zirka felől, sokan szeretnék kipróbálni, aminek előkészületei az OMÉK-ot követő héten valósulnak meg.

A Chervona Zirka angol tulajdonosi háttérrel rendelkező ukrán gyártó. Az angolok adják a tőkét és a szakmai terveket, az ukránok pedig a gyártókapacitást. Az ukrán acéllal az ODISYS szerint probléma nem lehet, biztosan felveszi a versenyt nyugati társaival. A koncepciót a jövő mutatja meg. Az első tapasztalatok szerint - hiszen a gépek tesztelése folyamatos - a Chervona Zirka meggyőző, mind az OMÉKon is bemutatott
-rövidtárcsájával, mind pedig
-vetőgépével is.

A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy ez a gyártó, talán a világon először 4 soros rövidtárcsát kínál, amit a nyugati gyártóknál 2 sorosként szoktak meg a mezőgazdaságban dolgozók. A 4 sor biztos, hogy jobb keverő-aprító munkát végez, mint a 2 sor, ezzel pedig a  Chervona Zirka azonnal felhívta magára a szakma figyelmét.

A tartós tesztek alapján az ODISYS reméli, hogy megfelelő ár-érték arányban bizonyítani fog a márka és már csak a vásárlón múlik, hogy mi mellett teszi le a voksát.

A cég weboldala:  http://www.odisys.hu