2022. január 26-29. között ismét megrendezésre kerül Magyarország legjelentősebb agráripari találkozója az AGROmashEXPO, amely idén is a személyes kapcsolatteremtésről és az üzletkötésről szól. A rendezvény helyszíne a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ.

Az AGROmashEXPO 11 tematika köré szervezi a közel 200 kiállítót. A szekciók a mezőgazdasági gépek és felszerelésektől, a vetőmagon, az állattartás eszközein és az erdészeti gépeken át az agrár-környezetvédelemig az agrárium minden részét lefedik. Ugyanakkor a jelenleg legmodernebb gépeken és technológiákon túl bepillantást enged a jövő trendjeibe és kutatási irányaiba is.

A traktorok, kaszák, rendképzők, rendterítők, körbálázó mellett helyet kapnak a multifunkcionális drónok is

Pályázatokra kész Massey Ferguson gépeket is láthatsz, köztük az IDEAK kombájnt is – Fotó: Agroinform

Nagyot dobnak a gépkiállítók!

A 2022-es AGROmashEXPO-n felvonulnak a modern mezőgazdasághoz elengedhetetlen gépek. A húszezer négyzetméteres kiállítótérben a traktorok, kombájnok, kaszák, rendképzők, rendterítők, körbálázók mellett helyet kapnak a multifunkcionális drónok és önvezető járművek is.

Több gépkiállító portfóliója bemutatásakor figyelembe vette az aktuális és a hamarosan megnyíló pályázatokat, de villantásra is készülnek. A kiállításon például megcsodálható lesz a valaha gyártott legerősebb Massey Ferguson traktorszéria is, a PREGA AgRobot Show-n pedig a mezőgazdasági robotika legizgalmasabb fejlesztései láthatók majd. Bár lesznek olyan kiállítók, akik hagyományosan részt szoktak venni a rendezvényen, de az ideit a pandémia miatt sajnos kihagyják, érdekességekben és újdonságokban így sem lesz hiány.

Idén is számos gépgyártó- és forgalmazó időzítette újdonságainak premierjét a kiállítás idejére.

A kiállítók teljes listája megtekinthető itt!

Inspiráló szakmai programok

A négynapos AGROmashEXPO szakmai programja széles palettát ölel át. Íme, egy kis ízelítő:

  • Bemutatkoznak a termékfejlesztési verseny hazai és nemzetközi díjas termékei.
  • Már a nyitónapon szó lesz a klímaváltozás okozta hatásokról a növénytermesztésben, továbbá alternatív tápanyaggazdálkodási lehetőségekről a G-pavilonban, a Fórum színpadon.
  • A Gabonatermesztők Országos Szövetsége megtartja a már hagyománnyá vált szántóföldi szakmai napját.
  • Az Agroinform.hu Mi terem a neten? agrármarketing konferenciát tart, és megrendezi a nagy sikerű
  • PREGA Agrobot Showt is.
  • Az AGRO.bio Hungary Kft. szakértőkkel a növénytermesztés kitettségéről, megpróbáltatásairól, azok kivédéséről tart kerekasztal beszélgetést.
  • A Portfolio Csoport vendégei az Agrárgazdasági Fórumon az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat érintő kérdéseket veszik górcső alá.
  • Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet szervezésében a téma szakértői beszélnek az ágazatot érintő aktuális kérdésekről.

agromashexpo

Közel 200 kiállító várja a látogatókat 4 pavilonban a 40. AGROmashEXPO-n – Fotó: Agroinform

Digitalizáció és űrkutatás az agráriumban

Ámulatba ejtő meglepetéseket tartogat a Marton Genetics cégcsoport közel 300 négyzetméteres űrbázisstandja, ahol nemcsak a SOYUZ-35 űrkapszula kerül kiállításra, amellyel Farkas Bertalan és Valerij Nyikolajevics Kubaszov 1980. június 3-án landoltak, hanem az agrárium űrtechnológiájáról, valamint a galaktikus kutatásokról is rendkívül érdekes dolgok derülnek ki.

Hasonlóan izgalmas lesz a NAK TechLab is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján három olyan kreatív, digitális ötlet mutatkozik be, amellyel hatékonyabbá válhat a magyar agrárium.

További információk az AGROmashEXPO-ról itt érhetők el!