A sok tervezgetés és az AgrárgépShow után már közelednek ez első munkák (permetezés, magágykészítés, vetés…), melyeket már az új, korábbinál pontosabb, precízebb és hatékonyabb géppel szeretnének végezni.

A SZEGÁNA Kft, segít a gazdáknak elérhetőbbé tenni ezeket a gépeket, ezért februárra egy 12 oldalas akciós katalógussal, akciók egész garmadájával készült.

Kiemelnénk a Caffini permetezőket, melyekből a szántóföldi- és ültetvénypermetezők egyaránt népszerűek. Az ültetvénypermetezőknél a Caffini Reverse axiálventillátoros modellek fordított légárammal rendelkeznek, mely miatt a traktor irányába alig megy vegyszer, nem szedi össze a légáram által levert leveleket, és a sorközbe sem húzza vissza a lombozatból a vegyszerködöt.

caffini

A Caffini permetezők közül a szántóföldi- és ültetvénypermetezők egyaránt népszerűek.

A szántóföldi permetezők terén a Caffini számos variánst kínál függesztett, vontatott és önjáró kivitelben. A függesztett permetezőkhöz kiegészítő 1.200 literes front tartály is rendelhető, mely a hátsó akár 1.800 literes permetezővel együtt már a vontatott permetezők területteljesítményét, de a függesztett gép mozgékonyságát, terepjáró képességét biztosítja munka közben.

A vontatott szántóföldi permetezők 2.400 literes tényleges tartálytérfogattal, a Caffini Small sorozattal kezdődnek, mely 18 m munkaszélességgel, teljes hidraulikus keretmozgatással (egyetlen szeleppárról), erősített HBS szórókerettel, Teejet 844E szabályzó számítógéppel, vegyszerbekeverővel, flakonmosóval, erősített vázzal, tartálybelső mosóval mindösszesen 6.360.000 Ft + ÁFA akciós áron megvásárolhatóak. Az opciós automata szakaszolással a duplán kezelt területek nagymértékben csökkenthetőek, vagy akár meg is szüntethetőek, mellyel vegyszert lehet megtakarítani, és a haszonnövény termésátlaga is növelhető.

Az opciós automata szakaszolással a duplán kezelt területek nagymértékben csökkenthetőek.

Idéntől rendelhető a Teejet Aeros 3 az 1-ben számítógép, mely haladási sebesség arányos kijuttatást, Sorvezető GPS (automata szakaszolással és hozamtérkép arányos kijuttatással rendelkezik) és ISO-BUS monitor egyben. Tehát egyetlen kijelzőt elegendő használni többféle munkaeszközhöz, például a Bogballe ISOBUS-os műtrágyaszóróit is lehet vele működtetni. A vegyszer hatékonyságának növelése és a szélérzékenység csökkentése érdekében a Caffini légzsákos rendszert is kínál mindegyik szántóföldi gépéhez.

Aki önjáró permetezőt keres, annak a Caffini Striker-t érdemes megtekintenie, az új konstrukciójú permetező magas műszaki színvonalú komponensekből (Bosch hidraulika, elektronika, vezérlés) és már a közeljövőben érkező környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Volvo Penta motorral készül 3- és 4000 literes tartállyal, összkerékhajtással, összkerékkormányzással és 4 hidropneumatikusan rugózott kerékkel.

striker

A Caffini Striker Volvo Penta motorral és 3- és 4000 literes tartállyal készül.

A Mascar Maxi pneumatikus vetőgépek hagyományos talajkerék hajtású rendszerrel és új elektromos magadagolóval is rendelhetőek a nagyobb munkasebesség és területteljesítmény érdekében. Az elektromos magadagolás nagy előnye a rendkívül pontos tőtávolság tartás, melyet a vetőgép a vetésellenőrző adatai alapján folyamatosan ellenőriz, és szükség esetén állít a magadagoló fordulatszámán.

Mscar

A Mascar Maxi pneumatikus vetőgépek hagyományos talajkerék hajtású rendszerrel és új elektromos magadagolóval is rendelhetőek.

A tavaszi gabona és aprómag vetésekhez 3 és 4 m munkaszélességben a Mascar Arizona mechanikus gabonavetőgépeket, míg nagyobb 4,5 – 6,0 m munkaszélesség esetén a Mascar Oregon pneumatikus gabonavetőgépeket ajánljuk. Utóbbi vonuláshoz 2,55 m szállítási szélességre összecsukható, és különleges 4x-es magadagolóval van ellátva, mely 4 magelosztóhoz viszi a vetőmagot, ahonnan a sorokhoz egyenlő hosszú, egyenletesen lejtő magvezető csöveken a kéttárcsás csoroszlyák közé pottyan. Ennek a rendszernek hála dugulási probléma a konstrukcióra nem jellemző és a vetés is egyszerre indul a belső és külső soroknál egyaránt.

A 4,5- 6,0 m munkaszélesség esetén a Mascar Oregon pneumatikus gabonavetőgép a megfelelő.

A SZEGÁNA Kft februári akciós katalógusában az említetteknél azért lényegesen szélesebb kínálattal, akciós árakkal csábítjuk a modern gépeket vásárolni kívánó gazdákat.