Megújult a PrimusPlus szántóföldi kultivátor – a gazdálkodók véleményei alapján áttervezve!

A Güttler® PrimusPlus szántóföldi kultivátort elsősorban tarlóhántásra és alapművelésre használható szélsőséges talajviszonyok között is – emellett szántáselmunkálásra is alkalmas.

A gép használatának előnyei:

  • tartós és üzembiztos kialakítás az erős művelőelemeknek és -vázszerkezetnek köszönhetően
  • a többcélú felhasználás korai megtérülést és nagyobb jövedelmezőséget eredményez a gazda számára
  • a beépített Güttler® hengernek köszönhetően egy menetben megvalósul az elmunkálás és a rögtörés is
  • a beépített Güttler® henger gondoskodik a talaj nedvességtartalmának megőrzésről
  • a PrimusPlus kultivátor kedvező üzemanyagfogyasztás mellett használható, így a termelő a munka során költséget takaríthat meg.

 

 

A Güttler® kultivátorok a művelési mélység alapján a sekély 3-12 cm-es és a középmély 15-32 cm-es művelési mélységekre lettek kifejlesztve.

A középmély rétegekben történő kultivátorozási munkákra a Güttler® PrimusPlus a tökéletes megoldás. Szárnyas kapái révén a kemény tarlók hántására is alkalmas, azonban mélyebb művelés esetén kiválthatjuk a szántást is.

A kultivátorozott talajfelszín elmunkálásáról és a nagyobb rögök töréséről egy beépített Güttler® henger gondoskodik.

Moreni Alien K 5000 packer – "Földön túli" technológia a környezettudatos, gazdaságos földművelésért

A Güttler Kft. Nemzetközi Termékfejlesztési díjat kapott az AGROmashEXPÓ kiállításon a Moreni Alien munkagépével.

A vontatott Moreni Alien egy robusztus vázkeretbe foglalt, 5 méteres munkaszélességű, forgóboronás talajművelő gépkombináció, amelyet hátul nagy teherbírású, hárompontos, hidraulikus függesztőszerkezettel ellátott egytengelyes futómű támaszt alá.

A futómű munkahelyzetben kiemelhető és a szabványos hárompontos függesztőszerkezetre gabonavető- vagy szemenként vető gép is felkapcsolható.

Szállítási helyzetben az osztott forgóborona tagok és a tüskés hengertagok, illetve a kiemelt vetőegységek hidraulikusan felhajthatók, így szállítási szélességük 2,4 méterre csökkenthető.

A gépkombináció a minimális talajművelésű (magágykészítő+gabonavető) vagy a művelés nélküli (direkt vető) technológiákban is alkalmazást nyerhet. Az üzemeltető erőgép TLT-jéről 1000 min-1 fordulatszámmal – kardántengely közvetítésével – meghajtott rotációs boronatagok száma 22 db (2-2 boronafog/rotor), a belső boronafogak hossza 36 cm, munkavégzés közbeni fordulatszámuk 304 min-1.

A Moreni Alien gépkombináció teljesítményigénye 200-460 LE, vezérlése-működtetése az üzemeltető erőgép vezetőfülkében elhelyezett terminálról végezhető el.

Hogyan vélekedett az olasz gyártulajdonos az Alien sikereiről?

"A bolognai EIMA kiállításon elért díjunk megkoronázta a 2016-os évet. Ígéretes folytatás és örömteli kezdet az új évben az AGROmashEXPÓ, amelyen szintén szakmai elismerésben részesültünk."

"Nagyon büszkék vagyunk a magyar díjra, fontosnak tartjuk ezt az állomást a cégünk életében.”

– nyilatkozta Michele Moreni, a MORENI srl. ügyvezető-tulajdonosa.

Front-munkagépek, amelyeket minden gazdának megéri használnia!

Osztrák és német szomszédaink előszeretettel használják már ezeket a nálunk még kevéssé népszerű frontfüggesztésű munkagépeket. Nézzük, hogy miért érdemes a nyugati szomszédaink példáját követnünk.

A frontgépek előnyei:

  • több művelet elvégzése egy menetben, kevesebb talajtaposás
  • idő és üzemanyag megtakarítás a kapcsolt üzemeltetés miatt
  • a passzív orrsúly helyett egy aktív munkagép dolgozik
  • a felhasználás nem csak vetőgéppel, hanem egyéb magágykészítőkkel kombinálva is lehetséges

A Güttler® frontfüggesztésű magágykészítői többféle munkaszélességben léteznek. A gazdálkodók általában a vetőgép munkaszélességével egyeztetik össze a front magágykészítő szélességét, így a 3,00, a 4,20 és a 4,50 méter széles gépek a legkedveltebbek.

További ergonómiai előnye a Güttler® front magágykészítőknek, hogy az erőgép nem a hantos szántáson jár, hanem egy elmunkált, simább felületen.
Azoknak is létezik megoldás, akiknek a Güttler® Standard hengerek nem a legelőnyösebbek. A Güttler® Simplex és a Güttler® Duplex hengerekkel akár nedvesebb talajviszonyok mellett is készíthető magágy.

Ha nagyobb munkasebességgel szeretne dolgozni a gazda, akkor az 56 cm átmérőjű Güttler® Simplex és Güttler® Duplex hengerekkel akár 15 km/h sebességgel is haladhat munkavégzés közben.