A magyar gépgyártó vállalatról Leták Gábor, a cég ügyvezetője nyilatkozott az Agroinformnak.

A Leták Kft. Bács-Kiskun megyében, Géderlakon (Kalocsa mellett) található. 1987-ben alakult, kezdetben Vasipari GMK-ként, majd 2000 óta Leták Kft néven működik az apáról fiúra szálló társaság.

1994-ben megvásárolták a most is központként működő géderlaki telephelyet, ezt követően pedig a vállalat géplerakatai és alkalmazotti létszáma folyamatosan bővültek. 2000-ben Kalocsán, 2003-ban pedig a horvátországi Vukováron nyitottak új gépkereskedést. Szintén 2003-ban vásárolták dunapataji telephelyüket, amellyel sikerült felgyorsítani a gyártás folyamatát. A vállalat sikeres fejlesztésének köszönhetően mára Magyarországon több mint 60 kereskedő kínálatában találhatók meg a Leták-gépek.


A Cég a talajművelő gépek minden fajtáját gyártja, ezeket az interneten is megtekinthetik az érdeklődők ide kattintva, a Leták Kft. honlapján.

 

Az OMÉKon természetesen a Leták Kft is képviseltette magát széles palettát felvonultató standjával. Rengeteg látogató, sok vevő volt a kiállítás napjai alatt, de legnagyobb érdeklődés a saját gépek közül: