Mind a két szervezet közös feladata a mezőgazdaság, ezen belül a hazai agrártermelés magas színvonalú gépellátása, a gépesítési technológiák állandó fejlesztése. Ennek kapcsán került megszövegezésre az együttműködési megállapodás melynek főbb elemei:

• Az együttműködés célja a Magyarországon működő gépkereskedők és gépgyártók közös érdekeinek összehangolása, együttes fellépéssel a piacképesség növelése. A szakmai információ- és tapasztalatcsere működtetésével segítsék elő a magyar gazdaság fejlődését.

megfosz

A fotón Lőrincz László elnök (MEGOSZ) és Kis Pál alelnök (MEGFOSZ)

• A két szervezet érdekelt abban, hogy a mezőgazdasági termelőket korszerű technikai információkhoz juttassák, elősegítve a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességét és sikerességét.

• Kiemelt szerepet kapott, hogy hozzájáruljanak a mezőgazdasági gépellátás magas szintű szakember ellátásának biztosításához, a hazai műszaki színvonal és tudásszint emeléséhez, a kutatás-fejlesztés lehetőségeinek növeléséhez, a MEGFOSZ által alapított „Legyél Te is mezőgépész!” program segítségével.

• Mindezen közös feladatokat úgy teljesítik, hogy a közös érdekek mentén kölcsönösen segítik a versenyképességük és a piaci sikerességük növelését.

A jubileumi rendezvény keretében a számos újdonságokat tartalmazó és technikai előadás mellett a MEGOSZ alapításának 25 éves évfordulója alkalmából a „A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGI GÉP-GYÁRTÁSÉRT” kitűntetéssel fejezték ki elismerésüket kollégáiknak. Kitüntetést vehetett át:

Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója; Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkára, Dr. Szabó Balázs a Földművelésügyi Minisztérium Parlamenti és Társadalmi kapcsolatok főosztályának vezetője, Antos Gábor az IKR Zrt. nyugállományba vonult műszaki igazgatója, aki jelenleg is segíti a MEGOSZ munkáját; Dr. Jóri István egyetemi tanár; Dr. Hajdú József, aki nyugdíjba vonulás előtt a Mezőgazdasági gépesítési Intézetben főigazgató-helyettesként dolgozott és még most is segíti a MEGOSZ munkáját; Dr. Budai Gyula kormánybiztos.  A MEGOSZ ezzel köszönte meg a kimagasló aktivitásukat és segítségüket!

A MEGFOSZ vezetése és tagsága ezúton is gratulál a kitüntetetteknek.