Időpont: 2019. február 05.
Helyszín: Tudástranszfer-Központ (Mezőgazdasági Gépmúzeum)
Gödöllő, Szentgyörgyi Albert u. 4.

- Az állatok értékesítésével folyamatos problémák vannak? Keressünk új utakat, megoldásokat.
- A bevételeken már nem tudsz feljebb srófolni? Nézzük meg hogyan tudod az adottságaidat jobban kihasználni, hogy tudsz költségeket csökkenteni a nevelés, hízlalás során.
- Nem elég gazdag a legelőd? Mit lehet tenni a jó borjúnevelő gyepterület érdekében?
- Nehéz tenyésztői szemmel nézni az állatokra? Segítünk kiválasztani, mit hagyjunk meg utánpótlásnak, melyik anyát milyen bikával párosítsunk piacos borjak érdekében.
- Sok embert igényel az állatokkal való munka, "neveletlenek" az állataid? Hogyan segít rajtad, ha szelidek az állatok és ezt hogy is lehet elérni?

A rendezvény továbbképzés jellegű, technológia- és gyakorlatorientált, ezért elsősorban gyakorló szakembereket várnak rá. A tematikát úgy állították össze, hogy az alapfokú végzettségtől a felsőfokú végzettségig mindenki kapjon hasznosítható információkat a nap folyamán.

Nincs termékreklám, rábeszélés. Csak tudásmegosztás, párbeszéd.

marha

Program:

9.50-10.00 A szeminárium megnyitója
Kövesdi Zsolt (ÁT Kft., ügyvezető igazgató)
Dr. Orosz Szilvia (ÁT Kft., Takarmányanalitikai Laboratórium, igazgató)
Mozsgai József (Mozsi Major, tulajdonos)

10:00-10:30 Szelíden (A felnevelés módszerének hatása a viselkedésre és annak gazdasági hasznára)
Mozsgai József (Mozsi Major, tulajdonos)

11:00-11:30 Jó étvággyal (Nedves melléktermékekre alapozott takarmányozás a húsmarhatartásban)
Dobos Ferenc (Delacar Feed Kft. ügyvezető)

12:00-12:30 Külcsín (Küllemi bírálat a gyakorlatban. Hogyan válogassunk?)
Szűcs Márton (Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztő Egyesület, ügyvezető)

13:00-14:00 Ebéd

14:00-14:30 Legelőgazdálkodás okosan (A legelő szakszerű karbantartása)
Dr. Tasi Julianna (Szent István Egyetem, Állattenyésztés-Tudományi Intézet (ÁTTI), Gyepgazdálkodás, egyetemi docens)

15:00-15:30 A karámtól a hamburgerig (Egy hazai vállalkozás története. Profizmus az értékesítésben)
Porkert Krisztián (NPK Charolais Farm Szarvasmarhatenyésztő és Kereskedelmi Kft., társtulajdonos)

16:00 Zárás
Kövesdi Zsolt, dr. Orosz Szilvia, Mozsgai József

Részvétel:
• A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük írásban jelezze az ÁT Kft. honlapjáról (www.atkft.hu) letölthető regisztrációs lapon. A regisztrációs lapot minden résztvevőre különkérjük kitölteni.

• Regisztráció e-mailben vagy postai úton:
o E-mailben: ÁT Kft., Rácz Henriett, szeminarium@atkft.hu
o Postai úton: ÁT Kft., Rácz Henriett, 2100 Gödöllő, Dózsa György út 58.

A részvételi díj a költségek fedezésére előregisztráció esetén (2018. december 31-ig) 15 000 Ft + Áfa. Január 25-ig történő regisztráció esetén 18 000 Ft + Áfa

További információ: Rácz Henriett (+36 20 329 5227) szeminarium@atkft.hu

Részletes infó ITT.