A kerítésrendszerrel a birkák, marhák, kecskék elkerítése, majd egy idő után a kerítés könnyű áthelyezése hamar elvégezhető, de a vadállatokat is könnyen távol tarthatjuk vele.

Nehéz munka a kerítésállítás a mezőn, ennél már csak a tárolás nagyobb probléma – fotó: Ecoplus Magyarország Kft.

Történetünk

Saját tapasztalatból tudjuk, hogy milyen nehéz a legelőkön kerítést, villanypásztort építeni és bontani. Ennél már csak a tárolás nehezebb, a bontott kerítés biztosan útban lesz valahol a raktárunkban. A frissen állított villanypásztor-kerítésnél többször bejárjuk a területet, hogy ellenőrizzük, nem-e szakadt el valahol a huzal. A sok hajlogástól estére garantált a derékfájás.

Ezért találtuk ki a HOG-400 kerítésrendszerünket. Az első prototípusnál nem használtunk orsókat, a másodiknál már igen, de az túl bonyolult és drága lett. A harmadik nekifutásunkat már siker koronázta, a hibákat javítottuk és sikerült egy roppant praktikus eszközt fejlesztenünk erre a feladatra.

Három drótot egy időben tudunk kihúzni vagy feltekerni, 400 db kerítésrudat egy lyukacsos tárban szállítani és összeakadás, gabalyodás nélkül kihelyezni. A drótok kihúzása vagy összetekerése, valamint a kerítésrudak kihelyezése egy munkamanetben történik, így nem kell többször bejárni a területet. A szerkezet gyorsan instalálható, néhány kattintással a traktorra vagy quadra szerelhető. A nyári szezon végeztével pedig a HOG-400 kerítésrúdjai és drótjai a lyukacsos tárban rendkívül kis helyen raktározhatóak.

villanypásztor

A HOG-400 rendszerrel három drótot egy időben tudunk kihúzni vagy feltekerni és 400 db kerítésrudat kihelyezni – fotó: Ecoplus Magyarország Kft.

Csörlők

Akár három csörlő egymástól függetlenül, külön túlterhelés szabályozókkal ellátva folyamatos húzóerőt fejt ki, így a drót szakadása nem fordulhat elő. A csörlők folyamatos húzása biztosítja a drótok feszességét is.

Meghajtás

A csörlőket egy elektromos motor működteti, az áramot a traktor vagy quad adja. A csörlők számától függetlenül csak egy motorra van szükség a működtetéshez.

Tár

A lyukacsos tárban 400 kerítésrúd fér el, a tár 90°-ban elforgatható, hogy a kerítésrudak mindig optimális pozícióban legyenek a kihelyezéshez. Amennyiben a 400 rudas tár nem lenne elegendő, akkor az nagyobbra is cserélhető.

Raktározás

A tárban nagyon kis helyen elférnek a kerítésrudak, ezért könnyen raktározhatók. Mivel kerekeken mozog a szerkezet, így könnyen eltolható, ha mégis útban van.

Ergonómia

A kerítésrudak a tárban megfelelő magasságban és függőlegesen állnak, így szereléskor hajlongani sem szükséges.

Típusok

A HOG 400 alapfelszereltségéhez tartozik az alapszerkezethez, egy tár, egy orsó és egy elektromos csavarhúzóhoz alkalmas csatlakozó a drótok kézi feltekeréséhez.

kerítés

A drót szakadása nem fordulhat elő a túlterhelés szabályozóknak köszönhetően – fotó: Ecoplus Magyarország Kft.

Plusz tartozékok

a kerítésrendszer az alábbi tartozékokkal egészíthető ki:

  • Akasztóra is helyezhető, nem csak vonólapra
  • kisebb tartozékokhoz tároló láda
  • további orsók
  • ponyva szállításhoz
  • Tároló doboz a sarokoszlopoknak (a tárhoz rögzítve)

A KIESA mezei kerítésrendszer megrendelhető közvetlenül a gyártótól.

A termék vásárlása illetve magyarországi forgalmazása iránt az office.budapest@ecoplus.at címen vagy a 06-20-399-0237 számon lehet érdeklődni.