Valószínűleg az olvasók közül már sokan hallottak az Amazone D7-D8-as vetőgépekről, talán még dolgoztak is ezekkel a gépekkel. A D9 vetőgépcsalád ezeknek a továbbfejlesztett változata. Megmaradt az egyszerű építési elv, a felhasználóbarát, egyszerű beállíthatóság, a kiváló minőségű, saját gyártású alkatrészek és a professzionális lakkozás. A vetőgépre a gyár többek között minimális elektronikát integrált, a még pontosabb munkavégzés érdekében.

A gép lelke a fokozatmentesen állítható, 2-400 kg/ha magmennyiség pontos kiadagolására tervezett hajtómű, mely a hajtást mechanikus úton a vetőgép kerekéről kapja. A gép beállítását nagyon rövid idő alatt (kb. 5-10 perc) el lehet végezni, 2-3 leforgatás után a gép dekára pontosan ki fogja adagolni a kívánt magmennyiséget.

A művelőút kialakítása segédtengely közbeiktatásával valósul meg, a nem vetett sorok tetszés szerint választhatóak. Vezérlését a vetőgép termináljáról végezhetjük.

A gépben két magadagoló kerék található: egy a nagyobb (pl. borsó, árpa, búza) és egy az aprómagvaknak (pl. repce).

A teleszkópos műanyag ejtőcsöveken keresztül a mag a RoTec-Control vetőcsoroszlyához érkezik, amely szimpla tárcsás nyitócsoroszlyából, barázdaformázóból és a Control 25 mélységtartó-tisztítótárcsából áll. Az utóbbi rugalmas de tartós műanyagtárcsa egyedi jellemzője az AMAZONE gabonavetőgépeknek, hiszen ennek segítségével különösen precíz mélységtartásúak a csoroszlyák, ami repcevetéshez elengedhetetlenül fontos. A tárcsa három pozícióba állítható: 2; 4; és 6 cm mélyre történő vetésekhez, illetve extrém talajviszonyok mellett le is szerelhető, ilyenkor kihasználható a maximálisan 35 kg-os csoroszlyanyomás, ami a két szélső csoroszlya estében egyedileg, a többinél központilag, csavarorsóval történik. A sortávolság 12; 14; vagy 16,6 cm lehet, a magárok takarását rugós pálcasor, tömörítőkerekek vagy a kettő kombinációja végzi. A nyomjelzők hidraulikusan működtethetők.

A gép magtartálya a 3 m-es gép esetében 600 literes, 4 m-es verziónál pedig 830 literes, a vetőmagszintről mechanikus szintjelző tájékoztat. Opciós tételként felszerelhető tartálymagasító és kérhető repcebetét aprómag vetéséhez, melynek segítségével a vetőmag az adagolókerekekhez koncentrálható.

A már említett elektronika egy könnyen átlátható, szimbólumokkal ellátott gombok segítségével kezelhető monitor, ami többek között méri az elvetett területet és segítségével vezérelhető a művelőút-kapcsolás is.

Az AMAZONE D9 vetőgépcsalád az idei évben is kedvező áron, raktárról megvásárolható a hazai kizárólagos forgalmazó Amazonen-Werke Kft-nél. További információkért kérem keresse kollégáinkat a következő elérhetőségeken:

  • Központi értékesítés: Kovács Tamás 30/331-5631
  • Észak-Nyugat Mo.: Romsits László 30/544-4478
  • Dél-Nyugat Mo.: Szánti Pintér Nándor 30/830-2435
  • Duna-Tisza Köze: Oravecz István 30/637-3306
  • Tiszántúl: Jónás Zsolt 30/643-6134


Alkatrész: Hanzéros Géza 30/633-5000
Szervízvezető: Takács Imre 30/692-7252

Vagy látogasson el telephelyünkre:

Amazonen-Werke Kft
4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 14

Tóth Ferenc
Termékfelelős