A három modellből álló új C6000-es sorozat tagjaiban 6,1 literes (Max telj.: 250 LE) Deutz diesel motorok szolgálnak erőforrásul, melyek teljesítik a Tier IV Final emissziós normát is.
Deutz Fahr kombájnA betakarítógépekhez négyféle méretű gabonavágószerkezet közül válogathatunk 4,2/4,8/5,4/6,3 méteres munkaszélességben A vágóasztalok bolygóműves hajtóművel szerelt Schumacher Easy Cut II rendszerű kaszaszerkezettel végzik a termény levágását 1220 vágás/perc vágási sebességgel.

A cséplésről, illetve magleválasztásról egy 600 mm átmérőjű, 1270 mm széles, nyolc verőléces  cséplődob gondoskodik,  a meghajtó ékszíj feszességének állítása a nyomatéknak megfelelően automatikusan történik. A cséplődob fordulatszámát állító elektromos rendszer a dobfordulatot a 420–1250 ford./perc tartományban, illetve lassító áttétel megléte esetén pedig 210 és 625 ford./perc között változtatja.
Deutz Fahr kombájnAz egyedi geometriájú, széles, 121 fokos átfogási szögű dobkosár lehetővé teszi a termény nagy cséplési szögben történő terményáramlást. Ennél a Deutz Fahr kombájnsorozatnál is kiegészíthető a cséplőszerkezet az úgy nevezetett Turbó leválasztóval (TurboSeparator). Ez a harmadik továbbító dob 20%-kal növeli a termelékenységet és lehetővé teszi, hogy a gép ugyanolyan betakarítási sebességgel dolgozzon nedves szalmás és gyomos állományban is. A magleválasztásról 5 ládás szalmarázó rendszer gondoskodik. A tisztító szerkezet kettős kalász utócséplő visszahordó rendszerének (DGR) üzemi sebessége a feldolgozott terménytől függően két fokozatban állítható, hogy minden körülmény között biztosítsa a mag tökéletes kezelését és tisztítását. Az opcionális elektromos működtetésű rostaállító rendszer lehetővé teszi, hogy a kezelő a betakarítási körülményeknek megfelelően azonnal állíthasson a rostatávolságon.
Deutz Fahr kombájnA nagy felületű rostarendszer (4,22 m2), tangenciális turbinalapátokkal szerelt szelelő ventillátorának és az (opcionális) állítható előrostával rendelkező kétlépcsős megoldásnak köszönhetően kimagasló tisztasággal kerül a termény a magtartályba.  A szelelő ventilátor légáramának mennyisége és iránya a fülkéből elektromosan állítható, így a gépkezelő mindig az üzemi körülményeknek megfelelően állíthatja be a tisztító légmennyiséget. Mindegyik modell 7000 literes befogadó kapacitású magtartállyal rendelkezik, melyet másodpercenként 75 literes áteresztő képességgel ürít ki az üritőcsiga.Deutz Fahr kombájnA kombájn járószerkezetéhez egy 3 sebességes váltóművön keresztül hidrosztatikus meghajtáson jut el a nyomaték, szállítási helyzetben a kombájn a közúton 26 km/h tartós végsebességre képes.

Az új COMMANDER CAB EVO II fülke kiváló kilátást biztosít a vágóasztalra, tágas, kényelmes és ergonomikus munkakörnyezetet kínál. A fülke belső terének kialakítása a puha tapintású, kellemes színösszeállítású anyagoknak köszönhetően pihentető. A hatalmas méretű, megfelelő támasztást adó, teljes mértékben állítható vezetőülés kiegészíti a fülke innovatív kialakítását. A kiváló körkörös kilátáshoz a fokozatmentesen állítható gázteleszkópos rendszerű kormányoszlop is hozzájárul. A vezető egy légkondicionáló rendszer segítségével egyéni igényei szerint állíthatja be a hőmérsékletet és a légáramot, így tartva fenn a kellemes munkakörnyezetet a COMMANDER CAB EVO II fülkében.