A mostani helyzetben az eddiginél is fontosabb hiteles forrásból értesülni a friss hírekről, ezért újra heti két alkalommal, hétfőn és pénteken jelentkezik az Agroinform Híradó a Facebook csatornánkon.

Ahogy azt már megszokhattuk, a műsorvezető ezúttal is Balog Tamás, az Agroinform.hu szerkesztője volt, akihez ismét csatlakotott Igric Dominika, szerkesztő-riporter kollégánk, valamit élőben kapcsoltuk Kecskeméti Sándort a Valkon 2007 Kft. ügyvezető igazgatóját és Mozsgai Józsefet, a Mozsi Major tulajdonosát. Mostani adásunkban sem szűkölködtünk az agráriumot érintő izgalmas témákban, mutatjuk miről nem érdemes lemaradni:

Csökkent a bárány felvásárlási ára az olasz piacon! Milyen hatással van ez a magyar tenyésztőkre?

Az olasz koronavírus miatti korlátozások nehezítik az áru beszállítását, feldolgozását, értékesítését. Bő egy hét múlva kezdődik a húsvéti szállítás, kérdés milyen mértében hatnak ezek a tényezők a magyar tenyésztőkre.

A következő hónapokban felértékelődik az agrárium szerepe! Akár már egy héten belül a gazdálkodó számláján lehet a kért hitel!

Ahhoz, hogy az agrárium a legkisebb veszteségeket szenvedje el, cselekedni kell. Az Agrárminisztérium a támogatások gyorsabb kifizetésével kívánja segíteni a magyar gazdálkodókat, a hitelintézetek pedig kedvezményes ajánlatokkal veszik ki a részüket a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítéséből.

A román és az ukrán vendégmunkások hiánya máris komoly gondokat okoz a kertészeteknek.

A külföldi idénymunkások elmaradásával kialakult helyzet orvoslására alternatív megoldáson kell gondolkodniuk a termelőknek.

Folyamatos a munka és bőven van alkatrész! – Telephelybejárás Kecskeméti Sándorral a Valkon 2007 Kft. ügyvezető igazgatójával.

Hogy állnak az alkatrészekkel? Hogy sikerült felkészülni az elkövetkező bizonytalan időszakra? Hogyan változott a gépek és az alkatrészek iránti kereslet? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk Kecskeméti Sándortól.

Helyieknek helyben termelni! – Egy biokertészet érdekes története.

Szabó csaba biokertész példa értékű történetét ismerhetjük meg. Szentendrén sikerült az egyik legrövidebb élelmiszer-ellátási láncot létrehoznia, hiszen helyben termel a helyieknek.

Koronavírus vs. állattenyésztők! – Mozsgai Józseffel a Mozsi Major tulajdonosával beszélgetünk

Mozsgai Józsefet kérdeztük arról, hogy a kialakult helyzet milyen befolyással van az állattartókra, mi lesz, ha az állattartó gazda lebetegszik, és hogyan lehet alkalmazkodni ehhez a mindenki számára új szituációhoz.

Ti küldtétek videók

Most sem maradhatunk látványos olvasói videók nélkül. Farnadi Annamária növénytermesztés és Limousin szarvasmarha törzstenyészet videó egyvelege valamint Kiss Viktor munka a hagymaföldön című videója gazdagította adásunkat.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben. Vagy írd meg nekünk e-mailben, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!

Kiemelt kép: Nagy Dániel