Bemutatták a termékfejlesztési nagydíjjal kitüntetett gépüket és azokat a jövőbe mutató innovatív fejlesztéseket, amelyek a kertészetben, a szántóföldi növénytermesztésben és az állattenyésztésben alkalmazhatók. A magyar mezőgazdaság integrátoraként, minden területen megoldásokat tud nyújtani a gazdaságoknak.

A KITE Zrt. a magyar mezőgazdasághoz való termelési hozzájárulása évről évre 50 milliárd forint nagyságú. A beruházási termékekben és a hitelirodán keresztül finanszírozási segítséget is nyújt a termelőknek, ami a tavalyi évben 16-17 milliárd forint körül alakult.

Azok, akik csatlakoznak a KITE Zrt. saját szerveres informatikai háttéréhez, táblaszinten tudják nyomon követni, hogy mi történik a gazdaságukban. Felállítottak továbbá egy 18 fős szaktanácsadói csapatot, akik agrotechnológiai, műszaki és informatikai szintű tanácsadással tudják elősegíteni az egyes gazdaságok fejlődését. A precíziós szolgáltatásokhoz tartozik az RTK-hálózat jelszolgáltatása, amit a tavalyi évben több mint ezer, összesen egymillió hektáron gazdálkodó felhasználó vett igénybe.

A KITE egyik legjelentősebb újdonsága a bérgép szolgáltatás. Az általuk kidolgozott precíziós technológia egyes elemeit lehet bérbe venni, ami segítheti a döntést, hogy elinduljanak a precíziós gazdálkodás útján. Egy innovatív gazdálkodáshoz több lépésben és több év alatt lehet eljutni. Mindenkinek saját stratégiával szükséges rendelkeznie, aminek a kialakításában segít a KITE Zrt.