Mind a mai napig dolgoznak azok a 25-30 éves gépek, amelyeket a FarmGép Kft. 25 évvel ezelőtti alapításakor megvásároltak a gazdálkodók. Folyamatosan fejlesztünk, hogy minél inkább alkalmazkodjunk a gazdák technológiai igényeihez – mondta az Agroinform.hu-nak Gyökös Barna, a FarmGép Kft. műszaki igazgatója.

A Gemtrak 4200 literes vontatott szántóföldi permetezőgép légrugós kormányzott futóművel rendelkezik, aminek köszönhetően a terményben kevesebb a taposási kár. Újdonság a gépben, hogy Isobus-os csatlakozóval van felszerelve, tehát olyan traktorokhoz csatlakoztatható, amikbe már gyárilag be van építve a monitor, illetve a nagypontosságú GPS-es sorvezető. Ezeket a rendszereket, úgy mint a nagypontosságú GPS-t a FarmGép Kft. is tudja saját rendszerén keresztül adni. Minden moden eszközzel fel van szerelve, nagyon komfortos a használata és rendkívül kezelőbarát, mivel minden kezelőrész burkolva lett, valamint védelemmel van ellátva.

Ellenben több géppel, itt nem mechanikus kapcsolat köti össze a traktorral a gépet, hanem egy giroszkóp van a traktor hátulján. A FarmGép Kft. a fémrészekre három év, minden más alkatrészre két év garanciát vállal. A tapasztalat szerint ezek az alkatrészek nagyon tartósak.

A FarmGép Kft. egyik legnépszerűbb, legnagyobb gyártott gépe a Kertitox FG 3000 vontatott szántóföldi permetezőgép, amely 24 méteres szórókerettel rendelkezik. A Nyomkövető vonórúddal ellátott permetezőgép tartályának vonalai megújultak, áramvonalasabb lett, az új design mellé pedig új kezelőfelületet kapott a minél komfortosabb és gyorsabb kezelhetőség érdekében, valamint külső feltöltési lehetőséggel is ellátták.

A Kertitox Bora szokatlan méretekkel rendelkezik az ültetvény permetezőgépek között. A 3000 literes gép akár 1060 mm-es ventillátorokkal is megvásárolható, aminek 110 ezer köbméter per óra a teljesítménye. Lombérzékelővel látták el, így jelentős vegyszer-megtakarítás érhető el, emellett pedig tartályba integrált vegyszerbemosóval rendelkezik.

A Kertitox Bora 2000 literes permetezőgép kezelése minden eddiginél nagyobb komfortérzetet nyújt. Az integrált vegyszerbemosónál a felhasználó el tudja végezni akár még a por alapú vegyszerek bemosását is, ami után pedig a göngyöleg egész könnyen elöblíthető egy forgó öblítő segítségével.