Új fixkamrás körbálázó: Roll-Bar 125

Egy teljesen új modell, kedvező ár-érték arányú, az eddigi BR6090 típust váltja fel a kínálatban, és két altípusa van: Roto Feeder és Roto Cutter. Egyszerű, modern megjelenésű, a méretes, nyitható oldalburkolat nagyban megkönnyíti a szükséges karbantartást és javítást.

A bálázómechanizmus kialakítása nagyfokú rugalmasságot nyújt – a nagy méretű alsó görgő, az indítógörgő és a nagy szilárdságú acél formázórudak kombinációjával – a kezdeti magformázástól az egyenletes bálaforgatásig, legyen szó száraz szalmáról vagy nedves silótakarmányról.

Az új Roll-Bar 125-ös fixkamrás körbálázó ideális választás a gazdáknak, akik egyszerű, megbízható és kedvező árú modellt keresnek; mind szériában, mind opcióban új lehetőségeket kínál.

A masszív kialakítású burkolat hegesztett konstrukció, a kamraajtó felső felfüggesztése tágas nyitást biztosít, az oldalburkolatot gázos teleszkópok tartják stabilan szerelés közben. Külön tárolótér van a tartalék bálakötöző háló-, illetve csomagoló fóliatekercsek számára.

Nemcsak a küllem és a bálatér változott, de az egész gép vázszerkezete is. Továbbá két nagy teleszkóp biztosítja a kamraajtó precíz nyitását-zárását, és az első munkalámpák új helyre kerültek a jobb megvilágítás érdekében.

A hosszú élettartamot és minimális szervizköltséget a legkorszerűbb lánchajtás, krómozott csapszegek és új csapágytömítések biztosítják. A jól bevált hidraulikus rotor-visszaforgató a szabadonfutó tengelykapcsolóval immáron minden Rotor Feeder-kivitelhez választható az azonnali könnyed oldáshoz, ha a rotor megszorulna.

New Holland traktor

New Holland traktor

New Holland Roll-Bar 125, az új fixkamrás körbálázó

60 éves az önjáró silóbetakarító – FR Forage Cruiser

A New Holland Agriculture idestova 60 éve gyárt önjáró silóbetakarító gépeket, a fenti modell már a 2022-es szezonra készült. Az első modell, a híres 818-as forradalmasította a mezőgazdaságot, egy új gépkategória született.

A gépek folyamatos fejlesztése a mezőgazdaságban is mindig újabb határokat feszeget, az önjáró silózóknál mindig az állattartók elvárása a legfőbb cél, a legjobb takarmányminőség. Ugyanakkor napjainkban szintén fontos szempont lett a biomassza-előállítás is mint a fenntartható üzemanyagforrás, és természetesen hatással volt a fejlesztésekre is. A költséghatékonyság már minden téren sarkalatos tényező.

Az FR Forage Cruiser egyesíti a teljesítményt és magas takarmányminőséget a HydroLoc™ technolgóia által, egyenletes a vágási méret, terményfajtától és teljesítménytől függetlenül, a robusztus vágóberendezésnek köszönhetően, mindig az adott munkához igazítva.

Az úttörő megoldások közé tartozó Active LOC™ automatikusan állítja be a vágási hosszt, biztosítva a legmagasabb tápértéket, az aktuális termény nedvességtartalmának függvényében.

A takarmány minősége szintén ellenőrizhető a már korábbi cikkünkben bemutatott NutriSense™ NIR érzékelőrendszerrel, amely eredményei meg is jeleníthetők vizuálisan a MyPLM Connect portálon, segítve a gazdákat az elemzésben és döntéshozatalban.

A minőség és tápanyag kulcstényezők a takarmányértékesítés terén. Az FR Forage Cruiserrel is adottak a lehetőségek, hogy a gép üzemeltetési adatait folyamatosan, valós időben nyomon követhessük, szintén a MyPLM Connect segítségével. Ma már nem hiányozhatnak a legkorszerűbb, precíziós gazdálkodást segítő megoldások sem a költséghatékonyság és takarmány vagy biomassza minőségének érdekében.

New Holland traktor

A legújabb New Holland Forage Cruiser FR 920, rajta a „60 év“ jubileumi logóval

Gázüzemű premier a szüreti fesztiválon – New Holland TK / CNG

Sajnos nem idehaza, hanem az olaszországi, festői szépségű, Serralunga d’Albaban megrendezet, „Renaissance Grape Harvest Festival“-on. A New Holland TK gumihevederes szőlészeti traktorjai közkedveltek a gazdák körében, azonban ez az első sűrített földgázüzemű kivitel, amelyet az FPT Industrial F28 típusjelű, 2,8 literes, 74 lóerős, 375 newtonméteres motorjával szereltek.

Ez a típus elnyerte „Az év motorja 2020“ díjat az off-road kategóriában. Természetesen biogázzal is működik, amely újabb lehetőség az eddig ki nem használt lehetőségek közül az agrárterületen. A gázüzemű, gumihevederes traktor még prototípusnak számít, de a piaci igények alapján bármikor, azonnal szériagyártásba kerülhet.

New Holland traktor

New Holland TK gázüzemű szőlészeti traktor

Forrás: www.cnhindustrial.com