Keskeny nyomtávú traktorok – A kertészetek optimális társai

A Kubota traktorok keskeny nyomtávú modelljei a legpraktikusabb eszközei a szőlősök, gyümölcsösök megművelésének. Kialakításuk robosztus és praktikus, kiemelkedő motorteljesítményükhöz kedvező fogyasztás társul, a BiSpeed kormányzás pedig a legkeskenyebb sorokba is könnyen befordítja a letisztult vonalvezetéssel rajzolt Narrow karosszériát. Keskeny nyomtávú változatban 60, 70 és 85 LE teljesítménnyel érhetőek el a Kubota traktorai, a 60 lóerős kivitel esetében pedig fülke nélküli kivitel is rendelhető, hogy azok igényeit is kielégítsük, akiknél a kabin magassága miatt csak bukókeretes kivitel felel meg az elvárásoknak.

Kompakt traktorok – Megbízhatóság és sokoldalúság

A Japán vállalat másik legismertebb kategóriája a fűnyírótraktorok mellett az 50 lóerő alatti traktorok, ami köszönhető a gépei megbízhatóságának, könnyű kezelhetőségének és a 2 év vagy 2000 üzemóra teljes körű garanciának. A kompakt kategória B széria névre hallgató tagjai 12 lóerőtől 30 lóerőig, az L széria gépei 32 lóerőtől 57 lóerő teljesítményig érhetőek el.

Ha egy szóval kellene jellemezni a B szériát, akkor az talán a sokoldalúság lehetne. Ezek a modellek kiválóan alkalmazhatóak kommunális, kertészeti, mezőgazdasági és erdészeti célokra egyaránt. A B széria tagjai mind ergonómiai, mind kényelmi tulajdonságaikban felveszik a versenyt nagyobb társaikkal.

A megnövelt emelőerő a hátulsó függesztő karokon a korábbihoz képest nagyobb munkaeszközök felvételét is lehetővé teszi. Az Ultra Grand fülke tágasabb, a kezelőszervek áttekinthetőbbek. Az ívesen előrenyúló motorháztető jobb rálátást biztosít a munkaterületre, így az elülső munkaeszközök és a homlokrakodó is biztonságosabban kezelhető.

A B2230/B2530/B3030/L30/L40/L50 – típusoknál a bukókeretes kivitel mellett légkondicionált fülke is választható. A hűthető és fűthető kabin még szélsőséges időjárásban is kellemes munkakörülményt biztosít, így az időjárástól függetlenül dolgozhat a vezető. A traktor legfontosabb paraméterei munka közben is könnyen leolvashatók. A kormány a vezető testméretéhez állítható. A kezelőszervek jobb elrendezésének köszönhetően a lábtér jóval nagyobb, mint korábban. A B és L széria ülései hosszított háttámlával és erősebb rugózással lettek ellátva, ami jelentősen csökkenti a vezető derekára eső terhelést, így kényelmesebb ülést tesz lehetővé a napi munkavégzés során.

A motortérbe elhelyezett kipufogódob nem zavarja a látóteret, valamint a zajszintet is csökkenti. A magasra felnyitható motorháztető, a levehető elülső és oldalsó hűtőrácsok megkönnyítik a szerelési és karbantartási munkákat. A levegőszűrő-betét tisztítása gyorsan és egyszerűen, szerszám nélkül is elvégezhető.


M széria: „Merjünk nagyban gondolkodni”

A Kubota az M-szériás modellek (60 LE-140LE) bevezetésével túllépett a „kertészeti-méreteken” és a mezőgazdasági szektorban is új mértékadóként jelent meg. Hatékonyság, egyszerű kezelhetőség, könnyű karbantartás, komfort és erő az, ami a M- szériát jellemzi. A dinamikusan változó fogyasztói igényeket követve a Kubota is folyamatosan fejleszti gépeit. Ennek egyik fontos eredménye a nem régiben bemutatott M135GX mezőgazdasági traktor, amely a gépcsalád legújabb tagja.
Az alacsonyabb teljesítményű M –szériás modellektől a jelenleg legerősebb 135 lóerősig minden modell „Ultra Grand” kabinnal van felszerelve, amelynél a klíma és a beépített rádió alapfelszereltség.  A csendes, hangszigetelt fülke kialakítása és a kezelőszervek elhelyezkedése a vezető kényelmét és a pontosabb munkavégzést szolgálják. A keret nélküli üvegajtók, a panorámás üvegfelület tökéletes kilátást biztosítanak. A hátsó kabinfal alsó részén beépített üvegfelület révén tökéletes rálátás nyílik a munkagépekre. A vezetőülésben hátrafodulva a vezető könnyedén és biztonságosan csatlakoztathatja a kívánt munkagépet. A légrugós ülés jelentősen csökkenti a vezető derekára eső terhelést. A gyártó megnövelte a belső kabinteret, így a vezetőülés mellett pótülés is helyet kapott. A fontosabb kezelőszervek a jobb oldali konzolon maradtak. A vezetőülésből a kezelőkarok és vezérlőgombok kényelmesen elérhetők. A kormány magassága állítható, így a kezelő testméretéhez igazítható.

A KUBOTA gépeket saját fejlesztésű dízelmotor hajtja. 2007-től már több modellben az úgynevezett „Common-rail” rendszerű (közös nyomócsöves) motorok kerültek beépítésre, amelyek már most teljesítik az elkövetkező években életbe lépő károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásokat. Minden M-szériás traktorban turbófeltöltésű, vízhűtéses motor dolgozik, három fázisú üzemanyagégetéssel. Az előgyújtás segíti az üzemanyag könnyebb robbanását, csökkenti a vibrációt és a káros anyagok mennyiségét. A fő égető ciklus során a maradék üzemanyag befecskendeződik az égéstérbe. Az utóégetés a nem elégett üzemanyag égetését biztosítja.

Bármely Kubota modell mellett is dönt, egészen biztos, hogy a lehető legjobb minőséget kapja a leginnovatívabb műszaki megoldásokkal karöltve, hogy a gépekben töltött idő ne csak munka – hanem kikapcsolódás is legyen!

Hivatalos magyarországi importőr:
Inter-Mix Kft.

H-1172 Budapest, Rétifarkas utca 6.
+36-1/402-10-10, +36-30/640-0186

www.kubota-traktor.hu