100 000 erőgép 10 év alatt: ez pedig a tapasztalatot, a szakértelmet és az ügyfelek elégedettségét jelenti. „A gazdákkal és mezőgazdasági bérvállalkozókkal szoros együttműködésben azon dolgozunk, hogy traktorainkat folyamatosan fejlesszük. 2003 óta 400 millió eurót fektettünk a kutatásba és fejlesztésbe, valamint magába a gyártásba” – mondta Lothar Kriszun, a CLAAS Cégcsoport igazgatósági tanácsának tagja, aki a traktorértékesítési ágazat vezetője is.


2008-ban a Le Mans-i gyár egy szerelősorral bővült a fülkék részére, majd két évvel később egy új festőberendezést helyeztek üzembe. 2012 közepétől pedig Trangé-ban egy új vizsgáló- és hitelesítő központot hoztak létre, amelynek a gyárhoz való közelsége lehetővé teszi, hogy a már meglévő szakértelmet használják, amely a szorosan együttműködő termékfejlesztéstől, az ipari gyártástól és a szerviztől érkezik.

A legutóbbi nagy befektetését a CLAAS az ARION 500/600 széria fokozatmentes váltójának fejlesztésére és gyártására fordította. Ez a váltó a CLAAS Tractor és a CLAAS Industrietechnik (CIT), közös fejlesztési munkájának eredménye, amelyet az elmúlt évben mutattak be. A gyártás és a tesztelés a paderborni gyárban, a CIT székhelyén történt.Amióta 2003-ban a CLAAS belépett a traktorkereskedelembe, nemcsak 100 000 traktort gyártott, hanem mindenek előtt szélesítette szakértelmét és traktorkínálatát. A gazdák szükségleteit figyelembe véve 34 modellt fejlesztettek 72-től 524 lóerőig, amelyek mindegyike megfelel a korszerű mezőgazdaság elvárásainak. Ezért díjazták az AXION 800-as erőgépet az „Év Traktora 2014”, az „Év Gépe 2014”, valamint az arany iF product design award 2014 díjakkal. Emellett pedig kategóriájának legjobb eredményét érte el a DLG PowerMix tesztjén. És ez még nem minden! Ebben az évben is új traktorok gördülnek le a gyártósorról, amelyek a magyar piac számára is érdekesek lesznek.CLAAS ATLES és AXION:
Az első ATLES 900-as és a legújabb AXION 800-as modell között több mint 100 000 értékesített erőgép szerepel.