SIP SILVERCUT DISC 300 F-RC S-FLOW frontfüggesztett tárcsás kasza

A szlovén gyártó kaszaújdonságának tolt kaszagerendely-felfüggesztése S-Flow paralelogramma rendszerű, teljesen talajkövető. A 2,9 méteres munkaszélességgel dolgozó kasza 7 darab kétkéses vágótárcsával takarítja be a terményt, melyek páronként szemben forognak egymással.

gép

A levágott takarmány száradását gumihengeres szársértő munkája gyorsítja meg. Nagy munkaszélessége és 3,5 ha/h területteljesítménye ellenére igazán kicsi, mindössze 82 LE a teljesítményigénye, így nagyon költségtakarékosan üzemeltethető.

RICOSMA ATTILA 3000/18 vontatott permetező

gép

Az olasz gyártó terméke 3000 literes tartálytérfogattal rendelkezik, 18 méteres, paralelogramma-felfüggesztésű szórókeretén pedig háromállású Trijet szórófejek végzik a permetezést. A horganyzott alvázú növényvédő gépen a kijuttatáshoz szükséges nyomást 250 l/min szállítási teljesítményű, Annovi Reverberi membránszivattyú szolgáltatja.


A permetező minden olyan korszerű kiegészítővel rendelkezik, amelyet az ilyen gépekkel szemben támasztott, egyre szigorodó előírások megkívánnak. Hidraulikus keretblokkolás, pneumatikus keretlengés-kiegyenlítés, hétszekciós elektromos vezérlőegység, permetezésszabályozó computer, és még hosszasan sorolhatnánk azokat az egységeket, amelyek garantálják a kényelmes kezelést és a pontos, szertakarékos kijuttatást.

STORTI Dunker TVs 80 takarmánykiosztó kocsi

gép

Igazi újdonság volt a Storti Dunker TVs 80 vontatott takarmánykiosztó kocsi bemutatkozása, igaz, a hazai premierjére már korábban, az Alföldi Állattenyésztési Napokon került sor, de országos szakmai seregszemlén Bábolnán láthattuk először.

Több szempontból is jó néhány újdonsággal rendelkezik a gép, hiszen itt a keverőcsigák a hidraulikus hajtás helyett mechanikus meghajtást kapnak, és forgásirányuk is ellenkező, mint a konkurens hasonló gépeken. Teljesítményigénye nagy méretei ellenére is mindössze 57 lóerő, így nagyon kis költséggel üzemeltethető.

VZ-3/AC vízszintes tengelyű szárzúzó

gép

Idősebbeknek még ismerős lehet a típusjelzés, hiszen legendás mezőgépiparunk egyik régi terméke volt a '80-as években a VZ-3-as vízszintes tengelyű szárzúzó. Az AGRO-CONTACT 2000 Kft.-nél most átdolgozva, korszerűsítve újra piacra dobták az egykoron népszerű munkagépet, mely premierjének a gazdanapok adott otthont. Míg a régi modell vontatott volt, addig az új már hárompont-függesztett változatban készült. A 2760 mm munkaszélességű szárzúzó kis teljesítményigényű, robusztus mulcsozó, kukorica-, napraforgószár, szalma aprításához, illetve gyomos területek karbantartásához.

A Bábolnai Gazdanapokon készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.