Mit kell tudnunk a Steyr traktorokról és miért volt a legjobb döntés a 4085 –ös KOMPAKT széria?

Horváth Endre, az Agroker Pannónia Kft.gépértékesítési vezetője válaszolt az Agroinform kérdéseire.

Magyarországon egy kicsit háttérbe szorultak a Steyr traktorok az elmúlt 10-15 évben - aminek az egyik oka, hogy sajnos elterjedt róla egy téveszme, miszerint nagyon drága traktor.

Annak ellenére, hogy a Steyr traktorok prémium kategóriát képviselnek, az áruk nagyon kedvező piaci ár. A kitűnő ár- érték arány a gyár kedvezményének köszönhető, - hiszen így szeretnék ismét népszerűsíteni a Steyr erőgépeket hazánkban.

A Gyümölcskert Zrt-nek olyan univerzális traktorra volt szüksége, amely minden munkafolyamatban megállja a helyét. Pontosabban, a közúti szállítástól a gyümölcsös rendbentartásán át - permetezés -és a talajmunkák elvégzéséig mindenben teljesíteni kell a gazdaság traktorainak. Az Agroker Pannónia szakemberei is a 4085 –ös KOMPAKT széria gépeit javasolták az összetett munkákra - végül hosszas várakozások és mérlegelések után a megrendelő is a Steyr-ek mellett döntött.

A Steyr 4085 –ös KOMPAKT széria nem csupán a motor és fogyasztás szempontjából mutatja a legkorszerűbb paramétereket, hanem a gépkezelő szempontjából fontos komfortfokozat is kiemelkedő munkavégzés közben. Közrejátszott a választásban az is, hogy ezek a gépek két személyre vannak műszaki vizsgáztatva és a fékrendszerük közlekedésbiztonsági szempontból is olyan megbízható, aminek köszönhetően akár egy 18-22 tonnás pótkocsit is meg tudnak állítani a közúton - például egy szállítás alkalmával. Feltétel volt még a nyertes géptípus kiválasztásakor, hogy légkondícionáló és egy - és kétkörös légfék is legyen benne - aminek a Steyr-ek természetesen szintén megfeleltek.