A nyugat-dunántúli gazda elmondta: másfél évtizede kezdte meg korábbi MTZ gépparkjának cseréjét. Az első Valtra traktort 1994-ben vette meg, azzal a szándékkal, hogy korszerűsítse gépparkját. Ez az erőgép már jóval többet tudott, mint a Belorussziában gyártott traktorok, lényegesen kényelmesebb és megbízhatóbb volt az MTZ-knél - mondta a kapuvári gazdaság tulajdonosa.

Az első Valtra traktor a gazdaságban 85 lóerős volt. Ezt követően egy 160 lóerős hasonló márkájú erőgép is került rövidesen a gazdaságba. Majd az első 85 lóerős gépet ugyancsak Valtrára cserélte a gazdálkodó, de már 90 lóerőt meghaladó teljesítményűre. A mostani T 202-es Versu modell már a hatodik Valtra traktora. Mint azt Kiss M. Vencel többször is hangsúlyozta, azért maradt meg mindvégig a Valtra erőgépek mellett, mert megbízhatóak, hosszú élettartamúak és alacsony fogyasztásúak.

A legkisebb teljesítményű Valtra traktort a vállalkozás már 8 éve használja a gazdaságban, és mintegy 15 ezer üzemórát teljesítettek a géppel. Ezalatt igen kevésszer hibásodott meg a traktor, a gazdaság tulajdonosa szerint csak az úgynevezett kopó alkatrészeket kellett az erőgépben kicserélni. Ezért is döntött úgy, hogy a Valkon 2007 Kft-től újabb nagyteljesítményű Valtra traktort vásárol.