A cég, az Európán belül Magyarországon egyedülálló mértékben kiépített RTK hálózattal rendelkező, a legkorszerűbb agrotechnológiát és műszaki megoldásokat felvonultató precíziós gazdálkodást helyezi fókuszba.

Az agrotechnológia témakörén belül bemutatta a szántóföldi és kertészeti kultúrákban egyaránt alkalmazható precíziós technológiák elemeit, és az azokhoz szükséges inputanyagokat, melyeknek fontossága a mezőgazdasági termelő lépésről lépésre növelhető versenyképességében rejlik.

A műszaki megoldásokra szintén számtalan lehetőséget kínál a vállalat: jól példázta ezt a kiállításon felsorakozó 56 db gép – erőgépek, talajművelő gépek, betakarító gépek, rakodók, szállító járművek –, továbbá az ezeken belül fellelhető 16 db traktor-munkagép kapcsolat, amelyeknek a kiemelése azért bír különös jelentőséggel, mert az elemek egymással kommunikálva képesek az időben és térben korlátlanul megismételhető teljesen automatizált munkavégzésre. Az érdeklődőket a cég munkatársai további egyedi javaslatokkal segítették, a már megvásárolt gépeik precízebb munkavégzéséhez nélkülözhetetlen, újabb- és újabb funkciók bővítési lehetőségének megismertetésével.

A vezető színvonalú informatikai háttér azokat a számítástechnikai eszközöket és szoftvereket fogja át, amelyeknek a használatával a gazdaságok komplex üzemeltetését és üzemszervezését meghatározó, konkrét mérésen és elemzésen alapuló döntéshozatala biztosított.

Az agrotechnológia, a gépesítés és az informatikai háttér hármas egységét bemutató KITE Zrt., mint vezető magyar mezőgazdasági integrátor, a kifejezetten magyar mezőgazdasági viszonyokra adaptált precíziós termelési technológiák széleskörű elterjesztésével kiemelten járul hozzá a termelés versenyképességének megteremtéséhez, illetve a fenntartható környezet megőrzéséhez.

A vállalattól a megszokott magas fokú és teljes körű kiszolgálásban központi helyet foglal el a precíziós gazdálkodás sikerének kulcsfontosságú eleme, a szaktanácsadás, amely az adatgyűjtéstől kezdve, a gépkezelői- és vezetői oktatáson át, egészen a gépbeállítási és a gépüzemeltetési tájékoztatásig biztosítja minden felhasználónak a háttértámogatást.

Az előzőekben ismertetetteknek megfelelően, a KITE Zrt. a kiállítási területén 2015-ben négy nagyobb egységre bontva jelenítette meg a precíziós gazdálkodás elemeit: a széles sortávú szántóföldi kultúrák-, a sűrű sortávú szántóföldi kultúrák-, valamint a kertészeti kultúrák termesztésének precíziós technológiáját és gépesítését, végezetül pedig az azokhoz kapcsolódó technológiai, gépesítési, üzemeltetési és szaktanácsadási szolgáltatásokat.