Az Év Gépe címért a legújabb technológiát alkalmazó és előre mutató gyártók versengtek. A díjat a 17 európai országból kiválasztott, 19 független újságíróból álló zsűri értékelése alapján ítélték oda.

Frankfurtban tavalyi év novemberében mutatkozott be az új Valtra T Széria. Már a bemutatkozás után nagyon jó visszajelzéseket kapott mind a forgalmazóktól, mind pedig az ügyfelektől.

A gyártás decemberben kezdődött el, ilyen rövid idő alatt fennállása óta soha ennyi megrendelés nem érkezett a gyárba. “Ez egy igen fontos elismerés a Valtra és az Agco számára. Nagyon örülünk a pozitív vevői visszajelzéseknek – ez bizonyítja, hogy a Valtra valóban figyel a vevői elvárásokra és megütöttük a főnyereményt az új T Szériával” – mondta Mikko Lehikoinen, a Valtra marketingigazgatója.

A negyedik generációs, teljesen új T Széria 155-től 250 lóerős teljesítmény kategóriát fed le 7 modellel. Talán a legszembetűnőbb újdonság a teljesen új terveken alapuló vezetőfülke.

Kitűnő kilátást, tágas munkahelyet kínál, új divatos anyagokat használnak a csendes fülke építéséhez. Vezetői kényelem, könnyű kezelhetőség, ergonómikus kezelőszervek jellemzik és emelik a legjobb fülkék közé. Csak a Valtra használ AIRES+ légrugós elsőhíd-rugózást, mely egyedülálló vezetési élményt nyújt. Négy választható felszereltségi szint (HiTech, Active,Versu és Direct) biztosítja a választás szabadságát, illetve azt, hogy mindig a munkáknak és feltételeknek legmegfelelőbb modellt válasszuk. A strapabíró AGCO Power motorok (6,6 és 7,4 literes lökettérfogattal) csak SCR rendszerűek, optimalizált turbófeltöltő, az EcoPower, a SigmaPower és számos egyéb tulajdonság eredménye az alacsony üzemanyag-felhasználás, csendes járás, alacsony károsanyag kibocsátási értékek és magas termelékenység. Külön figyelemmel voltak a tervezők a könnyű és gazdaságos karbantartásra, a kötelező szervizintervallum kitolódott 600 üzemórára.

Az öt éves fejlesztési időszak során számos gazda véleményét kérték ki, folyamatos kétirányú beszélgetés folyt a gyár és a végfelhasználók között. Az előszériában készült traktorok a világ számos pontján különböző feltételek mellett összesen több mint 40.000 üzemórateszten mentek keresztül. Jól vizsgáztak a laboratóriumi és különböző mezőgazdasági teszteken – legyen az skandináv hideg tél vagy forró portugál nyár. Strapabíró kialakítás, magas termelékenység, alacsony felhasználási költségek, kimagasló kezelői kényelem jellemzik az új T szériát.