A világ egyik legnagyobb erőgépgyártójának számító minszki traktorgyár múlt hónapban mutatta be vadonatúj kistraktorát, a Belarus 352-est, mely a korábbi 320-ast váltja majd. Az új típust a minszki motorgyár erőforrásával szerelik és a kifejlesztésnél törekedtek a mérnökök arra, hogy a kistraktor súlypontja alacsonyabban legyen, mint a korábbi hasonló teljesítményű modelleknek.

mtz

A modellt a segédmellsőkerék-hajtású változat mellett elérhetővé teszik majd hátsókerék-hajtású 350-es kivitelben is. A teljesen új fejlesztésű sebességváltó gondoskodik a nyomatékátvitelről. A nehéz függesztett munkagépek üzemeltetéséhez nagy emelési kapacitású hátsó hidraulikus függesztőszerkezettel és kétféle fordulatszámú teljesítményleadó tengellyel látták el a 352-est. Az új modellt a premier után Afrikában, Délkelet-Ázsiában, Latin-Amerikában és Egyiptomban tesztelik.

Korábban megírtuk, hogy milyen országokba milyen kivitelben exportálja erőgépeit a minszki gyár, melyről bővebben ITT olvashat, és az egykori speciális MTZ-ket is bemutattuk.

Az Agroinform.hu fórumán megoszthatja a többi MTZ tulajdonossal tapasztalatait , illetve olvashat is a gazdák véleményéről, és szerelési kérdéseket is feltehet a többi fórumozónak.