A Kärcher, a háztartási és ipari tisztítógépek egyik világszerte piacvezető cége, folytatja magyarországi terjeszkedését: szervizpontokként is működő üzletei és a 10 Kärcher Center és 5 Kärcher Store mellett április 18-án nyitotta meg új, bő 300 négyzetméteres, teljes kínálatot nyújtó központját a hazai leányvállalat.

Mind az új központ szolgáltatásai, mind a Kärcher megújult honlapja (tesztek, leírások révén) a minőségi és nagy hatékonyságú termékek könnyebb és eredményesebb használatát célozza meg. A weboldal igazán egyszerűvé teszi a hozzánk legközelebb elhelyezkedő kereskedés megtalálását az országos kereskedő kereső funkcióval. A Kärcher 1950 óta – felhasználók bevonásával, tapasztalataik és igényeik felhasználásával – gyárt és fejleszt folyamatosan és hatalmas nagyságrendben olyan speciális tisztítóberendezéseket, amelyek padozatok és falak, családi otthonok vagy ipari létesítmények gyakran extrém szennyeződéseit is higiénikusan, környezetkímélő módon távolítják el.

nedves-szárazporszívó

Az egyik új gép a SGV 6/5-ös, amely egyben gőztisztító és nedves-szárazporszívó, és amely a tisztításhoz felhasznált, nagy nyomáson távozó gőz révén keletkező víz elszívását egyetlen műveletben végzi. Az eszköz időtakarékos, rugalmas és egyszerűen kezelhető, emellett vegyszerek nélkül is rendkívül hatékony, így egyszerre környezetbarát és költségtakarékos.

Szintén nagy hatékonyságú a Kärcher NT 75/2 Tact2 Me elnevezésű nedves-száraz porszívója. A nagyfokú mozgathatóság, teljesítmény és hosszú élettartam mellett erénye a teherbírás és a sok praktikus jellemző, amelyek minden korábbinál eredményesebb és folyamatos munkát tesznek lehetővé. A géppel több mint 1000 kilónyi finom por szívható fel szűrőcsere nélkül, de durva szennyeződés és folyadék is felszívható vele. Mindenütt ajánlott, ahol állandó nagy teljesítmény szükséges (például vendéglátó-, élelmiszer-, építő- és autóipar).

Kärcher

Vadonatúj fejlesztés a BD 43/25 C Bp padozattisztító. Előnye, hogy az ára mellett a teljesítménye is jó, használata könnyen tanulható, kis szerviz- és karbantartási igényt támaszt; mérete kiváló áttekintést és mozgékonyságot nyújt, nagy tartálytérfogata és az Easy operation gomb révén különösen felhasználóbarát, kevesebb alkatrésze egyszerű és megbízható elektronikával, könnyen cserélhető és hozzáférhető akkumulátorokkal egészül ki.

Kärcher

Az ipari szegmensben továbbra is vezető helyet foglalunk el innováció területén – mutat rá a Kärcher Hungária Kft. ügyvezetője. Juhász Tamás megemlíti az eco!efficiency gazdaságos fokozatot, amely 20%-kal lecsökkenti az üzemanyag-fogyasztást például a melegvizes magasnyomású HDS gépeknél, a padozattisztítóknál pedig az akkumulátor üzemidejét növeli meg akár 30%-kal. Fontos a KIK Intelligens kulcsrendszer a padozattisztító-gépeknél: a színes kulcsokkal kizárhatók a kezelési hibák, visszaélések. Külön kulccsal rögzíthetők a gép fontosabb beállításai, így a másik indítókulccsal a kezelő csak e beállítások szerint tud a géppel dolgozni. Vagyis csak a beállítás szerinti tisztítószer adagolást tudja alkalmazni, a megadott sebességgel, kefenyomással és vízadagolással tud dolgozni. A padozattisztítók esetében könnyű cserélni a kefefejet hengerkefés vagy tárcsakefés változatra a tisztítandó felület jellegéhez alkalmazkodva.

A száraz-nedves porszívóknál a Tact-rendszer: az automata szűrőtisztítás állandó szívóerőt biztosít, mert a szűrő mindig tiszta marad. A KART-technológia révén a kompakt súroló-szívógépeknél +/- 200 fokban elforgatható a kefefej, így a gép tökéletesen kormányozható és ezáltal rendkívül hatékony – sorol néhányat az új fejlesztések közül Juhász Tamás.

Az alábbi képre kattintva képgaléria nyílik.

Kärcher
Kärcher