• Igen, ez valóban egy újabb próbálkozás volt hosszú-hosszú idő után – így Pintér Zsolt, ügyvezető igazgató. - Ráadásul igen sikeresnek bizonyult, ami talán abból is látszik, hogy idén már valamivel nagyobb területen jelentünk meg. Továbbra sem a gépeken van a hangsúly, hiszen ennek a területnek a többszöröse is kevés lenne ahhoz, hogy meg tudjuk mutatni a teljes palettánkat. Azonban mindenképpen szerettük volna jelezni partnereinknek, hogy itt vagyunk, nem alszunk téli álmot, hanem készülünk a tavaszra, készülünk az őszre – nagyon sok újdonsággal, akcióval. Mindemellett szeretnénk az április 3-tól 5-ig tartó Axiál Szakmai Napokat is beharangozni.
  • Mindenképpen köszönet illeti a kollégáimat, hiszen a Framest Kft.-vel közösen kiállított mindkét díjazott termékben – a vevők, partnerek jelzései és a bemutató gépek üzemtapasztalatai alapján – komoly fejlesztő szerepet vállaltak, természetesen nem kisebbítve a gyártó cég szerepét. Azt gondolom, hogy szellemileg nagyon sokat tettünk hozzá ezekhez a termékekhez, amelyeknek az elfogadottsága a piacon ma már megkérdőjelezhetetlen.
  • A gépeket két éve forgalmazzuk, de az Axiál Kft. szakemberei már évekkel korábban részt vettek a fejlesztésben is – meséli Nagy Tibor, az Axiál gépüzletág igazgatója.
  • Mindenképpen saját gyermekünknek tekintjük ezeket a gépeket és örülünk annak, hogy hosszú évek után ismét van olyan magyar mezőgazdasági gépgyártó, amely elég erős, újra piacon lehet, és képes felvenni a versenyt a külföldi gyártókkal.

  • Az Axiál Kft. tulajdonosai nagyon régen szerették volna már, hogyha a magyar mezőgépgyártás újra feléled, ezért örömmel karoltuk fel a gyártót és kezdtük el a termékeit forgalmazni. A közös fejlesztések által pedig szeretnénk eljutni ugyanarra a szintre, mint amit jelenleg a külföldi gyártók képviselnek.
  • Az általunk tervezett tárcsa innovatív elemeit, illetve az innovatív elemek kombinációjának egységes alkalmazását díjazták - mondja Nyárádi Attila, a Framest Kft. ügyvezető igazgatója. - A piacon meglévő más gépekhez viszonyítva összesítettük azokat az igényeket, elvárásokat, amelyeknek a meglévő gépek nem tudnak megfelelni, ugyanakkor a gazdák számára fontosak. Ezeket komplexen összefoglalva integráltuk ebbe a gépbe, nagyon nagy használati értéket adva így az eszköznek. Egy nehéz tárcsáról lévén szó, ez egy univerzális eszköz a magyar mezőgazdák kezében, amely nagyon hasznos ősszel, mert nagy szártömeget kell leforgatni. Nagyon fontos, hogy a tárcsa megfelelő mennyiségű talajt vegyen fel, száraz időben és keményebb talajoknál pedig az a lényeges, hogy megfelelő mélyen be tudjon hatolni a talajba. Nagyon sok ma a piacon található gép ezt a műveletet csak másodszorra vagy harmadszorra tudja elvégezni, ami nagyfokú talajporosítást okoz és talajnedvesség vesztéshez vezet. A mi gépünk nem porosítja a talajt, hanem jó kondícióban tartja, s a talajban lévő nedvességet is maximálisan megőrzi.
  • A társammal együtt végeztünk gépészként, s amióta az eszemet tudom, mindig is mezőgazdasági gépekkel foglalkoztam, ezt tanultam, ez a szakmám, ez a hivatásom. Ezen túl láttam azt a hiányt, ami a magyar mezőgazdaságban ezeknek a gépeknek a területén megvolt és úgy éreztem, hogy mi tudunk olyan gépet tervezni, kitalálni, legyártani és a termelőknek adni, amivel segíteni tudjuk a munkájukat.
Aszódi János