A 2016-os AGROmashEXPO-n a Massey Ferguson minden traktorcsaládja bemutatkozik a G CSARNOK 202-es standján az elérhető 76 és 400 LE teljesítmény között. Az erőgépeken kívül PowerFlow szalagos vágóasztallal ellátott 6 ládás betakarítógépet, nagyszögletes bálázót, teleszkópos rakodót és szemenkénti vetőgépet is láthatnak az érdeklődők az impozáns standon.

A show újdonsága az AGRITECHNIKA-n Év Univerzális Traktora díjat nyerő MF 5700 SL lesz. A 100-130 LE teljesítmény között 4 modellt kínáló széria 4 hengeres 4.4 l-es AGCO POWER (SISU) motorokkal rendelkezik és teljesíti a legszigorúbb Tier IV final károsanyag-kibocsátási értékeket. A váltásokról 16/16-os Dyna-4 vagy 24/24-es Dyna-6 hajtóművek gondoskodnak, amelyekben kuplungpedál használata nélkül lehet minden fokozatot kapcsolni. A traktorokat AutoDrive funkcióval is fel lehet szerelni. Ebben az esetben közúton gyakorlatilag automata váltót kapunk: mind a 16 vagy 24 fokozatot magától kapcsolja a rendszer.

Az értékes fülke a legmagasabb elvárásoknak megfelelően van felszerelve és a nagy üvegfelületek révén kiváló a kilátás előre, amelyet a vékony, lejtős motorháztető kialakítás is segít. A fülkében két felszereltségi szint érhető el: az „Essential“ és az „Efficient“. Két különböző fülkefelépítménnyel rendelhetőek a traktorok: vékonyított lapos „Visio“ üvegtetővel vagy hagyományos „Standard“ tetővel.  A szériában mind a 4 típus felszerelhető mechanikus fülkerugózással és minden négyhengeres motorral szerelt verzióhoz lehet új fejlesztésű mellsőhíd rugózást is rendelni.

Massey FergusonAz Év Univerzális Traktora győztes MF 5700 SL: 100-130 LE, négyhengeres motorok.

A kertészeti géptámogatások kedvelt traktora, az MF 3600-as szőlős- és ültetvénytraktor-széria két eltérő felszereltséggel és modellel is megtekinthető lesz. Az összesen 18 különböző verzióban rendelhető gépcsalád az előző években bizonyította, hogy hazánkban kiszolgál bármilyen igényt. Találunk alacsony felépítményű vagy extra keskeny (1.000 mm össz-szélesség) gépeket is a kínálatban. Érdemes kiemelni a tágas fülkét és az egyszerűen megoldott rendkívül szűk fordulóköröket.

Univerzális traktorból (90-130 LE) a már említett újdonság MF 5700 SL mellett homlokrakodós háromhengeres típus – MF 5600 – valamint 4 hengeres 4.9 l-es traktorok –MF 6600 – mutatkoznak be. A háromhengeres traktorokat akár szántóföldi munkára is használhatjuk, de állattartásban is kiválóan megfelelnek köszönhetően fordulékonyságuknak és egyedülálló homlokrakodó kezelő joystickjuknak. A nagytestű 4 hengeres traktorokat kereső gazdálkodók számára az MF 6600-as széria jelent megoldást nagy hengerűrtartalmú 4,9 l-es motorral szerelve.

A hazánkban az egyik legnépszerűbb MF 7700-a széria 140-től egészen 280 LE-ig több fülkefelszereltségi szinttel lesz kiállítva. Ezek a traktorok igazi magyarországi körülményekre szánt erőgépek: a 6.6 l vagy 7.4 l-es SISU motorok és a nagy, 3 m-es tengelytáv együttesen biztosítják a vonóerőt és a robusztusságot. Ezáltal pedig a gépek kiválóak szántóföldi munkára és szállításra egyaránt.

Massey FergusonMF 7700-as széria: 3 m-es tengelytáv, nagy hengerűrtartalmú motorok (6.6l és 7.4l) = robosztusság, vonóerő. Ideális traktor a hazai körülményekre.

A valaha épített legnagyobb MF, a 400 LE-s fokozatmentes váltóval és 8.4 l-es motorral szerelt MF 8737 is megtekinthető lesz az Expo-n. A zászlóshajó a legkorszerűbb technológiákkal is elérhető: AutoGuide automata kormányzás, SpeedSteer kormányfordulat automatika vagy akár AGCOmmand flottakezelési rendszer.

Betakarítógépből a 6 ládás, 306 LE-s ACTIVA S lesz megtekinthető az Expo-n. A kombájn különlegessége egyrészt a PowerFlow szalagos vágóasztal-kínálat, amely biztosítja a tökéletes vágást még dőlt terményben és nedves körülmények között is. Másrészt egyedülálló háromdobos rendszerrel is elérhetők a gépek: a harmadik dob kosara a fülkéből felhajtható, így száraz időben, amikor nincs szükség akkora cséplési kapacitásra, kiiktathatjuk. Amikor viszont igényli a teljesítményt a kombájn, egyszerűen bekapcsolhatjuk és működtethetjük a harmadik dobot.

Az Austro Diesel a traktorokon kívül nagy szögletes bálázót, teleszkópos rakodót és szemenkénti vetőgépet is kiállít a G CSARNOK 202-es standján.

Massey Ferguson5 és 6 ládás MF ACTIVA S kombájnok: választható 3 dobos rendszerrel és PowerFlow szalagos vágóasztalokkal.