A MEGA szárítók fő jellemzői közé tartozik a magas szárítási minőség, az energia- és költségtakarékos üzemeltetés, az öntisztítás, a kiváló por- és léhaleválasztás, a teljesen automatizált, a nedvességtartalom mérésén alapuló vezérlés és az alacsony zajkibocsátás.

A speciális oszlopos kiképzésnek köszönhetően a MEGA szárítók ugyanazt a szárítási teljesítményt jóval kisebb méretű toronyszerkezettel biztosítják, valamint a szárító belsejében minimális az anyagkopás.

A szárító szerkezete önhordó, öntisztító modulokból épül fel.
Az ilyen típusú modulos felépítés egyedülálló a szárítók piacán. Minden modulban
10 db speciális szárítóoszlop található, melyek 1,5 mm vastagságú horganyzott acéllemezből készülnek.
A modulos felépítésnek köszönhetően a szárító kapacitása később gyorsan és egyszerűen növelhető újabb modulok beépítésével. A legmagasabb szárítóban 8 modul található egymás fölött (max. 40 t/óra). A nagyobb teljesítményű szárítók esetében a tornyok száma elérheti a 4-et is. Egy toronyban a modulok számától függően 1 vagy 2 folyamatos szabályozású égősor van. A modulok összeillesztésénél nincsenek közbenső szintek, ahol por halmozódhatna fel, így nincs szükség a szárító belsejének takarítására, és így csökken a tűzveszély is. A MEGA szárítókba alapesetben 3 körös tűzvédelmi rendszer kerül beépítésre, de igény esetén oltógázzal is felszerelhetők. (Az eddig működő több, mint 700 szárítóban még egyszer sem keletkezett tűz.)

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a MEGA szárítókkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.