Az Invest Gépkereskedelmi Kft. Mega Show rendezvénye az idén is színes programokkal várta a gazdákat. A szakmai előadások után gyakorlati gépbemutatók következtek.

 

Várkonyi Bence, az Invest Kft. kereskedelmi vezetője elmondta, hogy a Mega Show programsorozat első napján, - a nagy hideg ellenére is - közel száz gazdálkodó vett részt. A nagyszámú érdeklődő is bizonyította, hogy a mezőgazdaságból élők számára fontos találkozási pont egy-egy szakmai rendezvény. A Mega Show gyakorlati bemutatói során olyan számszerű adatokat és információkat is kaptak a gazdák, amelyeket hasznosítani tudnak a saját gazdaságuk javára.

Költséghatékony termelés - és környezetkímélő munkavégzés

A Tier 3-as és Tier 4-es motorok fogyasztásmérését a gödöllői VM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet végezte (www.gmgi.hu) A fékezett Case IH traktorok fogyasztását és teljesítményét teljes gázkar-állás mellett vizsgálták és az eredményt táblázatba foglalva vetítették ki. A teszt látványosan igazolta a Tier 4-es motorok előnyeit, miszerint kevesebb üzemanyag-fogyasztás mellett hatékonyabb teljesítményre képesek, sőt - a takarékosabb motorok a legújabb környezetvédelmi előírásoknak is maradéktalanul megfelelnek!

A bemutatón több olyan gazdálkodó is részt vett, akik már az új, Tier 4-es motorral felszerelt Case IH traktorok büszke tulajdonosai. A költséghatékony üzemmódot, a könnyű kezelhetőséget ők már munkavégzés közben is megtapasztalhatták.

Munka után jól jön egy kis lazítás

A Mega Show szervezői mindenre gondoltak: az előadások utáni kikapcsolódásról is gondoskodtak, így mindenki kipróbálhatta tehetségét a gépkezelői ügyességi versenyeken.

www.investkft.hu