Idén kezdtétek el a Kubota gépeket forgalmazni Magyarországon. Milyenek az első benyomások?

Valóban, a Kubota gépcsaládot január elsejétől forgalmazzuk és terjesztjük a magyar piacon. Úgy gondolom, sikeres volt a kezdeményezés, mivel az érdeklődés felülmúlta a várakozásainkat.



Ezek szerint kedveli a japán gépeket a magyar közönség?

Nagyon sok japán típusú terepjáró van forgalomban, ezeket szívesen használják a gazdák. Ezek miatt ismerik és szeretik is a japán technológiát. Emellett köztudott, hogy a japán márkák megbízhatóak, ez könnyebbé teszi a márka bevezetését.

Mi szól a Kubota traktorok mellett?

Az első, és talán legfontosabb tényező a megbízhatóság. Ebbe fektetik a legtöbb energiát a fejlesztés és a gyártás során. A Kubota traktorok nincsenek túldíszítve, a formatervezés során is a letisztultság a legfontosabb, de szerintem egy erőgépnél valójában erre van szükség. Manapság általános a traktorgyártóknál, hogy olyan alkatrészek, kiegészítők is kerülnek a traktorokba, amelyek miatt többet fizet a gazda a gépért akkor is, ha ezeket szinte soha, vagy csak nagyon ritkán használja. Ettől függetlenül ha meghibásodik, ugyanúgy ki kell fizetni a javítását. Ilyen a Kubotánál nem fordulhat elő. A gépek egyszerűek, nincsenek beszállítók és páratlan gyártási fegyelem van. Nem hiába szól 3 évre garancia!



Az e
ddigi tapasztalatok alapján melyik típusok iránt volt a legnagyobb az érdeklődés?

A legtöbbet talán a Narrow keskeny nyomtávú traktorból adtunk el, de nagy népszerűségnek örvend a 110-135 GX típus is. Ezek komoly szántóföldi traktorok, szerintem hosszú távon is ezeknek lesz a legnagyobb a piaca, illetve már készülnek az új, 180 lóerős traktorok is.

A telephelyeken kívül hol találkozhatnak az emberek a Kubota trakorokkal?

Nagyobb, általános bemutatót eddig még nem csináltunk, inkább célzottan demóztunk. Ha összefog 5-10 gazda, akiket érdekel, mit tudnak a traktorok, odaszállítjuk a gépeket és helyben bemutatjuk őket. Így akár a saját területükön is fel tudják mérni a traktorok előnyeit. Most is éppen a szezonális bemutató-körutakat szervezzük.
Szerencsénk van a Kubotával, mert a régebbi japán traktorok is nagy népszerűséget tudhattak magukénak a magyar piacon, ami igen jó ajánlólevél. Egyszerűen más dimenzió, mint akármelyik másik márka.

Kubota M9960: 100 lóerős traktor garantált árfolyamon a Két-Kata Kft. ajánlásával!

Az Agroinform.hu korábbi nyereményjátékán egy Kubota B2420 traktort sorsoltunk ki a Két-Kata Kft. jóvoltából? Kattintson és olvassa el az átadásról szóló tudósításunkat is!