Az Irrimec cég 1974-ben született a jelenlegi tulajdonos nagyapjának álmát váltva valóra, azóta a harmadik generáció viszi tovább a családi vállalkozást, ami nemzetközi méretűvé nőtte ki magát. Európában két telephellyel, egy olaszországi és egy franciaországi gyárral a világ 60 országát látják el öntözéstechnikai berendezésekkel. Alapításakor, 45 évvel ezelőtt az első olyan vállalat volt, amelyik specializáltan, kizárólag öntözőberendezéseket gyártott és azóta is sikeresen hasznosítják ezt a hatalmas tapasztalatot.

öntözés

Az Irrimec több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az öntözéstechnikában – fotó: DAP Kft.

Az egyik legfontosabb jellemzője a termékeknek, hogy rendkívül rugalmasan képesek alkalmazkodni a vevők igényeihez, tekintet nélkül arra, hogy az északi féltekén, vagy az arab országok sivatagos területein alkalmazzák őket. A gyártásba való befektetések folyamatosak, így a termelés növekszik, egyre hatékonyabb és fenntarthatóbb módon. Nem marad el emellett a technológiai fejlesztés sem, mint az okostelefonok, tabletek bevonása a rendszerek vezérlésébe, így még versenyképesebbé lehet válni ebben a folyton változó világban.

Magyarországon több mint 20 éve van jelen a gyártó öntöződobokkal a kisméretű öntözési feladatok ellátásától a professzionális szántóföldi felhasználásig.

MASTER RANGE öntöződobok

A Master Range dobok egyesítik magukban a hidraulikus funkciók és a talpalható forgózsámoly minden kényelmét. Az öntöződob kifejezetten nagy területek öntözésére lett tervezve nagy tömlőátmérővel és nagyobb tömlőhosszal. Üzemi állapotban a dob a földre „ülve” dolgozik, egy nagyon stabil és nagyméretű platformra ereszkedve, ezzel is megnövelve a stabilitást, valamint könnyítve a forgózsámoly 360°-os forgását. Hasmagasságának köszönhetően a nehéz, egyenetlen terepen is könnyen, fennakadás nélkül mozgatható.

öntöződob

MF 3 (Irrimec) – fotó: DAP Kft.

Hidraulikusan vezérelt egységek:

  • forgózsámoly
  • kitámasztó lábak
  • szórókocsi
  • kerekek
  • vonórúd talpaló

A turbina 10-130 m3/óra teljesítményre képes, automata fékezéssel, szimpla vagy dupla fogaskoszorúval, TAKY vagy DOSIDIS vezérlő rendszerekkel és számos további opcióval rendelhető.

öntözés

MF3 MP öntöződob – fotó: DAP Kft.

A Master Range MP széria dobjai beépített szivattyúval készülnek. Ez a megoldás drasztikusan csökkenti az öntözést megelőző műveletek időtartamát, mivel lehetővé teszi, hogy az öntözéshez használt vizet egyenesen az öntözőcsatornából vagy más közvetlen forrásból használjuk. Az alapfelszereltség részeként minden alapműveletet hidraulikusan vezérelt formában végezhetjük, ez is gyorsítja a dobok üzembehelyezését.

Akiknek fontos, hogy az öntözés csendes legyen, mert a közelben lakóépületek vannak, az ő számukra készülnek a Master Range MP INSO típusok, amik egy hangszigetelt szekrénybe zárják a berendezés szivattyúját és motorját.

Master Range MP INSO típusok egy hangszigetelt szekrénybe zárják a berendezés szivattyúját és motorját

A Master Range MP INSO típusok egy hangszigetelt szekrénybe zárják a berendezés szivattyúját és motorját – fotó: DAP Kft.

Ez a megoldás magában foglalja ez eddig vázolt automata funkciókat, hidraulikus beállítási lehetőségeket, gyors és egyszerű üzembehelyezést, azzal a kiegészítéssel, hogy a dob zajszintje határértékek között marad.

Az Irrimec dobok öntöző konzolokkal kombinálva még hatékonyabb öntözést tesznek lehetővé. 3 bar nyomáson óránként akár 2016 liter vizet képesek kijuttatni 6 mm átmérőjű szórófejekkel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 20 m/óra sebesség mellett 81,4 mm vizet tudunk kijuttatni. A GV típusok nyomtávszabályozási lehetőségének köszönhetően bármilyen ültetvényen használhatjuk. Alumínium és tűzihorganyzott acél szerkezetű keretekről van szó, amik szélben is kiegyensúlyozott pozícióban dolgoznak a beépített szintező egységnek köszönhetően. Traktorral 3 pontos felfüggesztésre kapcsolódva könnyen szállíthatóak.

szórókeret öntözéshez

Szórókeret öntözéshez – fotó: DAP Kft.

Az F.V.T. szórókeretek igény szerint forgathatók is lehetnek, kérhetjük merevítő acélhuzalokkal és ha szükséges, kialakításuk lehetővé teszi, hogy folyékony műtrágyát vagy egyéb folyadékokat juttassunk ki vele, ehhez pedig rozsdamentes INOX acélból is készülhet a keret.

Az F.V.T. szórókeretek igény szerint forgathatók

Az F.V.T. szórókeretek igény szerint forgathatók – fotó: DAP Kft.

Az Irrimec a világon a második az öntözési technológiát kínáló vállalatok között. A ’90-es években megvásároltak két francia vállalatot, ezek azóta OTECH néven a franciaországi telephelyként működnek főként pivot és linear rendszerek gyártásával foglalkoznak. Minden egyes eladott rendszerrel egy egyedi igényekre szabott, specializáltan kidolgozott öntözési terv valósul meg. A DAP Kft. segítségével a magyar gazdáknak olyan nemzetközileg elismert mérnökök segítenek a legoptimálisabb öntözési megoldást kidolgozni és telepíteni, ami igazán egyedülálló a piacon.

GPS-alapú technológia, okoseszközről irányítható öntözés

GPS-alapú technológia, okoseszközről irányítható öntözés – fotó: DAP Kft.

A legmodernebb GPS-alapú technológiákat alkalmazva az okoseszközökről irányítható és ellenőrizhető az öntözés, ami a 21. században alapkövetelmény ilyen kaliberű beruházások esetében. A folyamatosan fejlődő technológiának köszönhetően a legnagyobb kihívást jelentő területek öntözése is kivitelezhető, akár telepített rendszerekkel, akár öntöződobokkal szeretnénk azt elérni.

DAP Kft.
www.dapker.hu 
www.berti.hu

Facebook; Instagram

Árajánlatért és konzultációért fordulj hozzánk bizalommal!