A Deraland Kft. kaposvári központtal és lábodi géptelephellyel működik, immáron 10 éve.
A cég fő profilja traktor kiegészítő berendezések forgalmazása. A vállalkozás mottója: „Minden, ami a traktor körül számít". A szlogen nem csupán a cég tevékenységétre mutat, hanem nagyon komoly szakmai hátteret is jelent. A Deraland Kft. olyan traktor-kiegészítőket kínál a gazdák számára, amelyekkel üzemanyagot, időt és ezáltal pénzt is megtakaríthatnak mezőgazdasági munkavégzés közben.

Dér Attila gépészmérnök, a Deraland Kft. ügyvezetője készségesen kalauzolta az Agroinformot az OMÉK-os standjukon kiállított gépek között.
Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon való kiállítói részvétel beváltotta a rendezvényhez fűzött elvárásokat, magyar viszonylatban színvonalas rendezést és szép kiállítói, elegendő szakmai látogatói létszámot tapasztaltak.
Dér Attila fontosnak tartja megemlíteni, hogy külföldi kiállítások szervezéséből tanulva a kiállítás nyitó napját szakmai napnak kellett volna meghirdetni, kifejezetten olyan programok tervezésével, amelyek lehetőséget teremtenek a gépkereskedő cégek és a partnerek találkozására, termékek ismertetésére. A cégvezető szakember hangsúlyozta, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben, a mezőgazdaságban dolgozók számára különösen nagy igény van szakmai találkozási pontokra, ahol a forgalmazó cégek valóban tudnak időt szentelni a partnerekre. Sajnos ez ebben a formában nem valósult meg az idei OMÉK-on, hiszen a hétköznapokra eső napok is nyílt napként lettek hirdetve, aminek eredményeképpen a látogatottság sem volt kiegyenlített, és a szakmabelieket, vagy komoly érdeklődőket sem sikerült megóvni a tömegtől és a bazár-hangulattól.

Dér Attila vállalkozásuk termékeit csoportosítva mutatta be.
- Egyik fő profilként említhető a traktoros mellső 3 pont függesztések, amellyel tolt üzemű munkaműveletekhez tudnak munkaeszközöket hordozni.
- A másik fő csoport a traktoros homlokrakodók. Az éves 400 üzemóráig történő mérések bizonyítják, hogy egy traktoros homlokrakodó használata gazdaságosabb, mint egy célgép – önjáró rakodó - alkalmazása. Sőt, a traktor ezáltal sokkal inkább kihasználható.
- Harmadik nagy főcsoport a vontatás eszközrendszere. A termékek közül a vonófejek, vonószemek, különböző vonó bekötési rendszerek is ide sorolhatók.

A Deraland Kft. abroncs nyomásszabályozással és hűtőrendszer tisztító ventillátorokkal is foglalkozik.

Dér Attila kiemelten a 200-as sorozatú új ALÖ QUICKE svéd homlokrakodóról szólt, amely kis-könnyű, univerzális kategóriájú traktorok rakodógépeként került a látogatók elé.
Ez a termékcsalád, -ami eddig a Quicke palettájáról hiányzott,- a rendezvény szakmai látogatottságát figyelembe véve, valójában most mutatkozott be először a nagyközönség előtt.

A termékekről ide kattintve bővebben is olvashat.