Az új R4060-as modell 6057 liter térfogatú tartállyal rendelkezik, így a feltöltések közötti, hasznos üzemidő még tovább nőtt és 33 %-kal nagyobb területteljesítményre képes mint az eddig legnagyobb, R4045. Az újdonságot kétféle 36,6 és 40,2 méteres, szénszálas szórókerettel lehet majd rendelni. A R4060 modellel új, CommandDriveTM járószerkezethajtás is bevezetésre kerül, amelyet az eddigi legnagyobb, R4045-nél is alkalmaznak majd a következő évtől.

Az új R4060-as modell 6057 liter térfogatú tartállyal rendelkezik - fotó: deere.com

A CommandDriveTM egy intelligens hajtómű, amely egyetlen hidrosztatikus szivattyút használ ahhoz, hogy mind a négy változó-áramlású kerékhajtómotort működtesse. Ha egy vagy több kerék elveszti a tapadást a talajjal, a rendszer úgy állítja be a kerékhajtást, hogy lassítja a kipörgő kerekeket, és több áramlást irányítson a többi kerékre. A hajtáslánc segíti a permetezőt könnyebben kezelni a dombokat, a felázott talajt és egyéb olyan körülményeket, amelyekben szükség van járószerkezethajtás optimalizálására.

Ezenkívül a CommandDriveTM párhuzamosan működik a motorral és a teljes permetező rendszerrel, hogy automatikusan növelje az motorfordulatot, ha több energiára van szükség, és fenntartsa a minőségi kijuttatáshoz szükséges permetezési nyomást.  Az erőátviteli rendszer automatikus üzemmódjának beállításával a kezelők fenntarthatják a kiválasztott fordulatszámot, míg az automatikus alapjárati beállítás a motor leállításakor 900-ra csökkenti a motor fordulatszámát. Mindkét funkció mérsékeli az üzemanyag fogyasztást, és csendesebb fülkét biztosít a kezelő számára.

Az eddigi legnagyobb modellen, az R4045-ön is bevezetik az új fejlesztéseket - fotó: deere.com

Az átrendezett Command View IIITM fülkébe jelentős változások történtek. A permetező vezérlők könnyebben elérhetők a kezelő számára az újratervezett CommandARMTM kezelőpanelen. Mindkét permetező egy többfunkciós hidraulikus vezérlőkarral rendelkezik, amelynél hat darab,testreszabható vezérlőgomb segítségével, a kezelő könnyen kiválaszthatja és vezérelheti a leggyakoribb működési funkciókat.