A CLAAS idén ismét saját standdal lesz jelen a Münchenben rendezendő BAUMA építőipari kiállításon. A legnagyobb építőipari kiállításon a CLAAS bemutatja a nagytraktorait 530 lóerőig. Ezek olyan különböző munkagépekkel lesznek fel- és összeszerelve, illetve összeakasztva, amelyek a professzionális építkezéshez nélkülözhetetlenek. A rendezvény április 11-től 17-ig tart.

A nagy erőgépek mindenekelőtt a mélyépítésben nélkülözhetetlenek, nehéz talajkörülmények között végzett föld- és anyagmozgatáshoz keresettek. A nagygépekre, mint a CLAAS XERION-ra talajstabilizáció, marómunka esetén van szükség, ekkor a kemény, vegyes összetételű talajt homogenizálják. A CLAAS a nagyteljesítményű traktorcsaládjainak köszönhetően nem csak a mezőgazdasággal foglalkozó cégeket, hanem a különböző építési vállalatokat és technikai szolgáltatókat, valamint bérvállalkozókat is meg tudja szólítani.

Axion

A műszaki követelmények a traktorokkal szemben az építőiparban, például egy útépítkezésnél teljesen mások. A CLAAS ezeket az elvárásokat figyelembe vette a traktorai fejlesztésében, így a CLAAS traktorokra jellemző a széles gumiabroncs-kínálat, a nagy vonóerő és teherbírás, a nagy emelési teljesítmény, a hatékony és nyomatékerős kardánhajtás, valamint a fülke professzionális kialakítása. Mindez az építő- és bérvállalkozók igényeinek figyelembevételével lett tökéletesítve.

A szállítmányozás mindentudója – az AXION 800-as széria
Egy mindentudó a szállítmányozásban, legyen az dömperes vagy billencses feladat. Az AXION 800-as az alacsony önsúlyának köszönhetően – amely csak 10,5 tonna – nagyobb terhekkel is könnyedén megbirkózik. Akár egy 40 tonnás szerelvényt is könnyedén elszállít nehéz útviszonyok között.

Axion

Ezt, a nagy, akár 295 lóerős teljesítménnyel, a fokozatmentes CMATIC váltóval, valamint egy gyorsan megszokható kezelőfelülettel tudja teljesíteni. A BAUMA kiállításon egy AXION 870 CMATIC lesz kiállítva egy három tengelyes Krampe Halfpipe HP 30 kocsival, valamint az R&M Landtechniksysteme GmbH. cég által fejlesztett keréknyomásszabályzó-rendszerrel.

Maximális teljesítmény nehéz húzómunkákhoz – az AXION 900-as széria
Maximális 410 lóerős teljesítményével, a magas kardánteljesítménnyel, valamint 11,5 tonnás emelőképességével az AXION 900 egy tökéletesen tervezett gép a legnehezebb húzómunkák elvégzéséhez. A nagy teljesítményének dacára igen kedvező fogyasztással büszkélkedhet. Ahogy az AXION 800-as családnál, itt is a fokozatmentes CMATIC váltó és a könnyen átlátható kezelőfelület segíti a kezelőt annak érdekében, hogy minimális legyen a hibás működtetés. A BAUMA kiállításon egy AXION 950 CMATIC lesz bemutatva az odalátogató érdeklődőknek.

Az extrém kihívásokhoz – a XERION
Extrém húzóteljesítményű gépet kínál a CLAAS a 4x4-es koncepciójú XERION-jával. Erről a teljesítményről a maximálisan 530 lóerővel rendelkező motor és a négy egyforma, 2,20 m átmérőjű és 90 cm széles keréken keresztül biztosított nagy vonóerő gondoskodik.

Xerion

A nagy húzóerejének köszönhetően tökéletes választás lehet a nagy marógépek, valamit stabilizálók működtetésében. Mindemellett a XERION nagyteljesítményű kardánhajtással is rendelkezik, melyek a mobil aprítógépek, valamint zúzógépek használatánál nélkülözhetetlen.

A 180°-kal elforgatható fülkével szerelt kivitelnél még jobb a munkaterületre való rálátás. A XERION is fokozatmentes CMATIC váltóval rendelkezik, így bármilyen munkakörülmények között képes leadni a maximális teljesítményét, legyen az húzó- vagy toló munkafolyamat. A CLAAS a BAUMA kiállításon egy forgatható fülkés XERION 4000 TRAC VC típust állít ki egy kőzúzógéppel.

Értékes kiegészítők
Az AXION 800, az AXION 900 és a XERION a CLAAS TELEMATICS telemetria-rendszerrel vannak felszerelve, amely segítségével kielemezhető, hogy a gép adott időben hogyan végezte a munkáját, továbbá lehetőséget biztosít a távdiagnosztizálásra. A kiállított gépeket az alapfelszereltségen felül egyéb hasznos opcióval is fel lehet szerelni, így pl. az extrém körülményekhez keréknyomás-szabályzó rendszerrel, vagy automata kormányzási rendszerrel.