A diákok továbbtanulásának támogatása és tudatos pályaválasztásuk elősegítése érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) négy szakképzési centrummal és négy tankerületi központtal kötött együttműködési megállapodást.

együttműködési megállapodás

A MATE minden évben két alkalommal fogadja majd az érintett intézmények végzős osztályait egy hosszabb, 3-5 órás campuslátogatáson – fotó: MATE

Dr. Gyuricza Csaba rektor szerint az együttműködés legfőbb célja a diákok tudatos és sikeres pályaválasztásra történő felkészítése. Az egyetem sokszínű, rendkívül széles oktatási portfóliója ráadásul minden tudományterületet lefed, ezért nincs olyan érdeklődési körű diák, akit ne tudna az egyetem személyesen is megszólítani.

Minden fiatal szem előtt tartja, hogy megfelelő pályát válasszon, és ez az életre szóló döntés valóban a lehető legsikeresebb legyen. Ennek elősegítése érdekében a MATE élmény alapú kulturális és szakmai programokat, campus-látogatást, felvételivel kapcsolatos tájékoztató előadásokat és közösségi szolgálati együttműködést biztosít a fiataloknak” – emelte ki az intézmény vezetője.

A MATE minden évben két alkalommal fogadja majd az érintett intézmények végzős osztályait egy hosszabb, 3-5 órás campuslátogatáson, melynek keretében a diákok látványos tudományos bemutatókon, laborlátogatásokon és előadásokon nyerhetnek bepillantást az egyetemi életbe, a high-tech agrárium és a kapcsolódó tudományterületek legújabb területeibe, valamint a felvételi rendszerébe. A laborok és a botanikus kertek látogatására az alsóbb évfolyamos diákoknak is lesz lehetőségük.

Az ünnepélyes aláíráson részt vevő intézmények:

  • Közép-Pesti Tankerületi Központ
  • Dunakeszi Tankerületi Központ
  • Váci Tankerületi Központ
  • Észak-Budapesti Tankerületi Központ
  • Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum
  • Váci Szakképzési Centrum

Ez a megjelenés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel történt együttműködés keretében jött létre.